<

В дитсадках Іваничівської громади зменшили плату за харчування дітей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:08 | 16.12.2020 / Іваничі / , /
Перегляди
7
/ коментарів 7

З 1-го січня 2021 року за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах Іваничівської громади батьки платитимуть менше. Нові ціни встановили 15-го грудня на сесії селищної ради.

Батьківська плата за харчування дітей в дитсадочках Іваничівської громади стане меншою на кілька гривень завдяки переоцінці витрат на покупку продуктів, з яких потім готуватимуть їжу.

Голова Іваничівської ОТГ Лідія Томашевська зазначила, що можна за менші гроші організувати краще, а головне, якісніше харчування.

«Коли ми подивилися закупівлі, то зрозуміли, що треба щось міняти. За 12 тисяч купувати какао ми не будемо. Мене дуже здивувало, що на наступний рік була передбачено закупівля печива на понад 87 тисяч гривень. Це ж хімія.

Тоді я почала розбиратися у вартості усіх інших продуктів. Так, вартість фасованого молока – 100 тисяч гривень. А воно ніяке. Діти його не п’ють.

На наступний рік ми будемо у бюджеті закладати на харчування дітей на 800 тисяч менше. Бо ціна має бути, така як у виробників. Без націнки», – наголосила Томашевська.

Також, за її словами, аби здешевити ціни на харчування, продукти в дитсадки можна купувати безпосередньо у виробників і доставляти їх власними силами.

«Наприклад, яблука можна купляти у наших місцевих садівників. Молоко хороше у Старопорицьку», – зауважила очільниця ОТГ.

Зміниться в дитсадочках і меню.

«В меню дитячих садочків – каша, молочний суп і ще молоко. Це абсурд. Тому я попросила змінити меню. І вони це зробили. Діти мають перше їсти.

Що стосується кондитерських виробів, то вони – заборонені. Тому я поставила питання випічки», – підкреслила вона.

Відтак, депутати визначили середню витрату на харчування однієї дитини на 2021 рік:

  • для дітей ясельної групи –  17 гривень в день (було 22 гривні);
  • для дітей інших груп – 26 гривень в день (було 30 гривень).

А також встановили батьківську плату за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах Іваничівської селищної ради з 1-го січня 2021 року:

  • для ясельної групи в розмірі – 11 гривень за один день відвідування (було 14 гривень);
  • для інших груп в розмірі – 18 гривень за один день відвідування (було 20 гривень)

Діти пільгових категорій харчуватимуться в дитсадочках безкоштовно.




коментарів: 7
  1. Що Томашевскька може знати за норми та стандарти харчування дітей, коли в лікарні за її правління з харчуванням був повний гаплик. Зменшила вона батьківську плату, не здивуюся що мої діти тепер будуть не доїдати, і побачити я це не зможу, бо карантин (не пустять). Краще б додала фінансування з бюджету, а то ще й урізала. Якісні продукти дешеві не бувають. Хоча перевіряючі служби швидко поставлять все на свої місця.

    • Вікторія, скільки у вас дітей і у яких містах/селищах вони навчаються?
      Ви ж “в курсі” всіх подій у районі Бугу, нє?

  2. А уявіть якою могла б бути ціна якби повари перестали додому продукти тягнути!

      • Та нє, шо я взагалі ізвращєнець? Я просто їм вже принесене.
        Випереджаючи ваше зустрічне питання: ні, совість не мучить! Адже я не винний шо мене колись в садок не взяли, а так хотілося відчути атмосферу!

  3. До Хтось. Я мама двох діток, які відвідують саме цей садок (не важко було б здогадатися раз пишу тут. І взагалі яке це має відношення до статті). Про події в районі я завжди в курсі, оскільки читаю Буг. Я за тещо б мої діти їли якісну їжу і відповідно до норм, а не економно, тому плачу гроші вчасно. Готова платити більше лиш щоб мої дітки не були голодні раз така бідна наша громада. Я думаю мене підтримають також і інші батьки. А на рахунок крадіжок продуктів персоналом, то це не важко перевірити.

    • Дешевше незначає гірше, ви платите за сертифікатати і норми якості. А продукти від того не міняються

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер