<

Урок самопізнання провели для вихованців Іваничівської школи-інтернат

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:06 | 13.02.2018 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Днями  до вихованців  Іваничівської школи-інтернат завітала фахівць з профорієнтації Іваничівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Основним завданням якої було підвищення рівня поінформованості учнів про послуги, які надає служба зайнятості, та формування загальної обізнаності школярів про світ професій, актуальні на ринку праці професії та допомога в обранні фаху, який найбільше відповідатиме здібностям, покликанню, знанням. А також ознайомлення зі світом професій, з правилами, з соціально-економічними, психологічними і фізіологічними аспектами вибору професій, що є найважливішою передумовою для вироблення готовності до професійного вибору. Дана категорія дітей достатньо вразливою і потребує підтримки та допомоги.

   Вибрати професію справа не з легких,а особливо для тих хто майже на одинці зі своїми поглядами. Школярі опрацювали формулу вибору професії «Хочу, можу, треба», обговорили, яких помилок слід уникати при виборі фаху, та звернули увагу на важливість вибору навчального закладу. У доброзичливій та дружній атмосфері кроки до самовизначення стали для юнаків та дівчат креативним захопливим заняттям.

    Муляр,швачка,електрогазозварник,водій автотранспортних засобів-це професії, які найбільш цікавлять вихованців. Вони мали можливість переглянути інформаційні матеріали з інформацією про ту чи іншу професію. Ознайомитися з навчальними закладами,які готують кваліфікованих робітників по даному напрямку,навчилися  працювати з барометром професій.

Урок пройшов з використанням цікавих профорієнтаційних матеріалів та психологічних тестів з вибору фаху. Почута інформація та поради,певною мірою,  зацікавила дітей, про що свідчили їхні щирі посмішки та поставлені запитання.

   Все таки  є надія , що вихованці Іваничівської школи-інтернат знайдуть себе в подальшому житті та стануть гідними громадянами нашої держави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця