<

Укриття в Іваничівській сільраді ремонтують нібито через позов прокуратури: Томашевську «підловили» на брехні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:36 | 17.11.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
804
/ коментарі 2

Очільницю Іваничівської селищної ради «підловили» на брехні. Коментуючи перерозподіл коштів місцевого бюджету, який активісти назвали «несправедливим», Лідія Томашевська запевнила, що ремонтувати укриття в сільраді змушені були через позов прокуратури. Однак, з’ясувалося, що він стосується зовсім іншого бомбосховища.

Голова Іваничівської громади Лідія Томашевська прокоментувала ситуацію, яка обурила активістів. Йдеться про розподіл коштів бюджету громади на одному з виконкомів. Нагадаємо, місцевих обурили суми, адже на допомогу військовим виділили 50 тисяч гривень, тоді як на ремонт укриття в селищній раді – майже 400 тисяч гривень.

У коментарі 12 каналу очільниця селищної ради зазначила, що ця сума і так занижена. Адже спочатку взагалі йшлося про 700 тисяч.

«Вартість кошторисна була 700 тисяч спочатку. Ми переглянули цей кошторис. Вийшли на 512 тисяч. І моя пропозиція особиста була – ми йдемо на торги. Хоча сьогодні ми могли просто підписати договір напряму і зробити це приміщення”, – зазначила Томашевська.

Кошти на ремонт вдалося отримати завдяки перевиконанню бюджету. Нагадаємо, поточний ремонт охопить вхід, вихід, два санвузли, кладову, кілька коридорів і кімнат.

“Ми самодостатня громада”, – запевнила Томашевська.

А щодо ремонту укриття в ліцеї №1, на яке скаржаться місцеві, вона каже, що це наслідки ремонту ще в 2019 році за часів попереднього керівництва.

“Вони не врахували, що вся вода, яка йде зі стоків зверху, вона вся фактично залишалася в підвалах і аварійно підмивала навіть стіну, на якій лежать плити. І нам це довелося усунути. Ми це повністю зробили. І далі проводимо водовідведення від основної будівлі”, – наголосила голова громади.

А щодо укриття в селищній раді, то його, за її словами, ремонтувати вимушені. Адже, мовляв, прокуратура вже склала адміністративний позов про його неналежний стан.

“На сьогодні у нас є адміністративний позов прокуратури. У нас перевірка МНС була. Перевіряли всі наші укриття. І були зроблені зауваження, що ще два з них не відповідають нормам. Ви розумієте, що це навіть може бути кримінальна відповідальність”, – повідомила Томашевська.

Однак, журналісти 12 каналу вияснили, що це брехня.  Адже в районному управлінні ДСНС кажуть, що перевірки в громаді були. Щоправда, інспектували укриття не в сільраді, а в школах. До того ж адміністративний позов, про який згадує Томашевська, складений за адресою: Грушевського 6, де нині приміщення Просвіти. Тоді, як кошти на виконкомі виділили на ремонт укриття за адресою: Грушевського 13. Тобто у сільраді, про яку не згадують ні ДСНС-ники, ні прокуатура.

Читайте також:

У Іваничах відремонтують протирадіаційне укриття

На укриття в селищній раді майже 400 тисяч, а на допомогу бійцям та їх сім’ям лише 50 тисяч: в Іваничах активісти обурені перерозподілом місцевого бюджету




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер