<

У селі Грибовиця Іваничівського району “духовний” скандал

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:20 | 21.09.2015 / Іваничі /
Перегляди
29
/ коментарів 12

У селі Грибовиця Іваничівського району “духовний” скандал сьогодні досяг апогею: парафіяни посварилися зі священиком просто в церкві після богослужіння!

Частина прихожан тамтешньої Свято-Покровської церкви зареєструвала окрему церковну громаду й довгий час домагалася, аби священик Ігор Маргіта перейшов до Київського патріархату. Втім, священнослужитель навідріз відмовлявся від такого кроку й зауважував, що він належить до Української православної церкви, не має стосунку до Московського патріархату, а УПЦ КП взагалі не визнана у світі. Сьогодні священик заявив, що багато з “бунтівників” нечасто ходять до церкви, а окремих за 17 років не бачив у храмі ні разу, – повідомляє NVIP.

Зауважимо, що Свято-Покровський храм – пам”ятка архітектури початку XVIII століття, є державною власністю й має двох користувачів – це громада Грибовиці й церковна община Української православної церкви.

Віряни кілька разів влаштовували збори, зібрали 400 підписів “за Київський патріархат” (у селі всього близько 600 дорослих людей), бо вважають, що церкві країни-агресора в селі не місце. Сьогодні ж зібралися, аби вирішити питання остаточно; окремі “гарячі голови” обіцяли навіть випровадити батюшку із села й забрати будинок, якщо той не зважатиме на їхню думку.

Каталізатором конфлікту стала війна з Росією на сході держави; крім того, селяни скаржаться, що у священника “київські ціни” на церковні послуги: мовляв, за поховання він просить 600 гривень, а за вінчання інколи – і тисячу! Згадали й епізод із поминальною капличкою: на хлопців, які ремонтували будівлю, священик написав заяву до міліції.

3_11
2_15
10_3
9_5
8_6




коментарів: 12
    • Ти також за порушення мыжнародних конвенцый та договорыв. Чемодан – воказал – росия. ватник

  1. Біснування людей. Щоб то зірвати літургію. Гріх ви великий на своїх дітей та внуків взяли, потім щоб не казали, що ж то коїться. У Росії були свої лжецарі, а вони, бач копіюють, лжепатріарха свого мають. Чемодан – вокзал -Росія. Ви європейці? Добре, що відео є, можна долучати до справи і відправляти на розгляд до ОБСЄ та Європейські органи по правах людей на віросповідання. Дякую шановні журналісти, ваш сюжет використаю. Адже ці “громадяни” порушують не лише українське законодавство (звикли мабуть, молоді тепер розгрібати, відучувати тих старших брати і давати хабарі. А то йдеш влаштовуватися на роботу – плати, або по знайомству, а й пункти, що є записані у угоді про асоціацію Україи у європейську спільноту. О через таких і живемо в хохляндії, а не європейській країні. Ви ж ПОРУШУЄТЕ ЗАКОН!!! Хохли – частина яка з них уже однією ногою в могилі! Не про те думати треба, а то у храмі розвели базар! Бог – це любов, а «Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає свого, не РВЕТЬСЯ ДО ГНІВУ, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить! Ніколи любов не перестає!…» Ось і ви і не пройшли тест на християн. А по-друге, чому там були люди, які не є прихожанами даної церкви, а з Нововолинська? А ВІРУЮ чому не знаєте? Люди, які 3 неділі підряд не ходять до церкви згідно Апостольського віровчення відлучаються від неї. Тому ви прийшли у ролі кого? Ви не є члени, тому і вимагати нічого не маєте. А Ви шановна пані, так, ви що заваарюєте цю кашу, у вас же сім’я розділилася навпіл через вашу гординю, і ви тут ще кричите??? У вас имру дома нема, а лізете туди куди не слід!

    • Може і неходять до неї а в Нововолинськ їздять, тому що вона “московського патріархату”.

      • Якби ходили то змогли б ВІРУЮ на укр. мові розказати. А ходіння 1 раз у рік на Пасху, не робить людину юридично повноважною пред’являти запит на чуже майно. Існує в правовому полі відмінність між територіальною та релігійною громадами! Якщо жити їх міркуваннями, то можна і будинок забрати, зібравши достатню кількість осіб, які були б горлопанами, а не юридично грамотними громадянами України!

    • це не біснування. Біснування це коли ваш патріарх благословляє російських солдат на вбивство українців. А ви його кожної неділі поминаєте,молитися за його благоденство.Церква яка несе війну а не мир не може існувати.Ви не відмовляйтесь від свого патріарха(мп) Слава Україні.

    • Христа гнали і його церкву гонять. Воістину з будівлі церкви проженуть Бога.Тяжко дивитись, коли люди не тільки Вірую… не знають, але й Хрестне знамення на себе не вміють вірно покласти, йдуть судити діла церковні. Хочеться їх запитати: а ви хоч раз в житті читали Святе Євангіліє?Ви вранці читаєте вранішні молитви, а ввечері вечірні? Ви піст у середу і п’ятницю витримуєте? Якби ви хоча б ці елементарні обов’язки православного християнина додержувались, то мир був би і у вашій сім’ї, родині, церкві, державі. А ми маємо те що заслужили: у сім’ях ворожнежу, в церкві- сварку, в державі – війну! Тільки загальне покаяння, Любов( Бог) може спасти і нас і нашу державу! Закликаю ж вас до покаяння! До любові!

  2. Гнати попів КГБ-ФСБ з України копняками за поребрик. Як вони люблять повторяти, розколиники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа