<

У Поромівській громаді створять опорну школу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:29 | 5.04.2018 / Іваничі / /
Перегляди
7
/ коментарі 2

З 2-го квітня у Поромівській громаді розпочався конкурс на визначення опорних закладів  загальної середньої освіти у сільській раді. 

У Поромівській громаді є шість шкіл, в яких навчається 398 дітей. За словами завідувача відділом освіти Надії Жук, спочатку у громаді планували створити дві опорні школи: у селах Поромів та Бужанка. Оскільки в останній навчається 148 дітей, а за вимогами має бути не менше 200 школярів, вона не може претендувати на опорний освітній заклад. Натомість розглядається створення такого у Поромівській, де є 182 дітей. Освітні заклади у селах Лежниця і Верхнів стануть філіями.

Виконувач обов’язків начальника відділу освіти на молоді районної державної адміністрації Світлана Король на виїзній колегії у Поромівській ОТГ, яка відбулася 29-го березня, зазначила, що школи у селах Верхнів і Млинище – малокомплектні. Остання – одна з найгірших за умовами навчання і єдина у районі, де немає внутрішнього санвузла. Багато разів піднімалося питання, щоб звідти довозити дітей у Поромів, але жителі Млинища були проти закриття школи у своєму селі.

-Я вважаю, що громада має прийняти непопулярне рішення і закрити цей заклад, а дітей забрати у велику гарну школу села Поромів, де є всі умови і де буде створюватися нове освітнє середовище для навчання. На сьогоднішній день немає механізму, як організувати навчально-виховний процес для учнів початкових класів, якщо там нема 5 діток, – сказала Король.

Школа у Верхнові теж є малокомплектною, до всього ж вона дорога в утримані, бо опалюється газом. Під що цей заклад може бути використаний у майбутньому повинні вирішувати жителі, якщо постане питання її закриття.

Решта шкіл у Поромівській громаді залишаться у тому статусі, в якому перебувають зараз.

У громаді планують, що школа набуде статусу опорної уже до початку нового навчального року. А 1,5 мільйони гривень, які виділяє держава на підтримку створення такого освітнього закладу, дасть змогу покращити його матеріально-технічну базу.




коментарів: 2
  1. ти шкіл багато відкрила,що вже давно хочеш закрити школу в млинищах,чого лізеш в громаду

  2. КОРОЛЬ читай Закони ,а то соромно читати твої висловлювання. Якщо нема 5 учнів, то є варіанти їх навчати у класі – комплекті, адже школа буде філією.Чому не створюєш опорний заклад в ІВАНИЧАХ ?????????? Чому, ЧОМУ???? НЕ ЛІЗЬ У ГРОМАДУ, ти вже в Іваничах “НАТВОРИЛА”!! ЧИТАЙ ЗАКОНИ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер