<

У Поромівській громаді встановлюють пам’ятний знак воїнам – захисникам: потрібна допомога небайдужих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:46 | 12.08.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
327
/ Коментарі відсутні

В Поромівській громаді встановлять пам’ятний знак воїнам- -захисникам. Вже затвердили його ескіз та визначили місце, де він стоятиме. Лишилось знайти кошти для його спорудження – близько 200 тисяч гривень. До хорошої справи можуть долучитись усі небайдужі.

Встановлять пам’ятний знак в центрі села Бужанка, поблизу пам’ятника-меморіалу Другій світовій війні. Відкриття планується 14-го жовтня. Однак, це залежить від того, чи вдасться вчасно зібрати необхідну суму коштів.

Голова Поромівської спілки АТО-вців Дмитро Киричук у коментарі БУГу зазначив, що фахівці підрахували суму, необхідну для виготовлення і встановлення пам’ятника, – потрібно біля 200 тисяч гривень. Сума немаленька, тим більше, що й часу лишилося обмаль. До спорудження пам’ятного знаку хочуть долучити місцевих фермерів і підприємців. Також сподіваються на фінансову допомогу від місцевої влади.

“Сесія буде десь у середині вересня. То ми хочемо підготувати звернення до наших депутатів, щоб вони виділили кошти з місцевого бюджету. Також будуть залучатися учасники бойових дій на сході, місцеві фермери і підприємці. Спільними зусиллями надіюсь, що ми втілимо цю ідею в життя.

Все залежить від коштів. Чим швидше ми їх знайдемо й акумулюємо їх на виготовлення пам’ятника, тим швидше зможемо його встановити. Також від них залежить його розмір і якість”, – зазначив Дмитро Киричук.

За його словами, основна мета проєкту – не лише вшанування пам’яті загиблих Героїв, а й патріотичне виховання молоді.

“Це все робиться для патріотичного виховання наших дітей і молоді, щоб прищепити їм любов до рідного краю, щоб вони знали і пам’ятали свою історію й шанували своїх Героїв”, – зауважив Киричук.

Він запевнив, що місце, обране для встановлення пам’ятника, а це територія меморіалу Другій світовій війні, піходить для цього якнайкраще. Адже під час обох війн гинули наші співвітчизники, які зашищали свої родини і свою батьківщину.

“Думка в нас така, що це була історія. І людей не треба розділяти, бо ті й ті, захищали свою батьківщину і свої родини. Людей зараз навпаки треба об’єднувати. Обидві війни – це горе і трагедія, і тоді й зараз гинули й гинуть наші співвітчизники. І з обох цих війн треба робити спільні висновки. Війна – це завжди програш, тим більше на своїх території. Бо це людські смерті, біль і страждання”, – наголосив атовець.

Він розповів, що присутні на громадських слуханнях затвердили ескіз та місце встановлення пам’ятного знака одноголосно, без жодних скарг чи нарікань.

“Ми як робили: казали, щоб кожен старостівський округ, а в нас їх є 4, підготував свою пропозицію щодо пам’ятника. І на громадських слуханнях ми їх розглянемо. Й Буженецький округ підготувався найкраще: намалювали макет, відразу визначилися з місцем і гарно це все представили. Інші старости підтримали цю ідею”, – повідомив Дмитро Киричук.

До хорошої справи можуть долучитись усі охочі. Для цього організатори спеціально створили банківський рахунок, на який можна перекидати кошти:

№UA 8730 3398 0000 0260 0230 0756010 (ОЩАДБАНК).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок