<

У Милятинській школі учням розповіли про професії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:47 | 11.05.2017 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Днями профорієнтатор Іваничівського районного центру зайнятості провела захід третього етапу профорієнтаційного квесту «Твій вибір» у Милятинській школі для формування у шкільної молоді мотивації до свідомого професійного вибору та впевненості у майбутньому.

Фахівець центру зайнятості проінформувала учнів щодо професій, допомогла зробити правильний вибір, аби школярі розрізняли вартість життя та реальні витрати, а також навчила бачити різницю між рівнями заробітної плати та наявними можливостями зайнятості. Аби ж правильно обрати професію, потрібно, перш за все, пізнати себе. Перед кожним відкривається величезний вибір шляхів самореалізації. Кожен з учнів особливий, у кожного є свій талант. Нині існує багато шляхів, якими можна піти по життю. Щоб уникнути помилок і розчарувань у виборі професії, профорієнтатор порадила виконувати послідовні дії:

– ознайомлюватися зі світом професій і визначити сферу діяльності, яка цікавить;
– обов’язково з’ясувати, чи нема медичних протипоказань щодо обраної професії;
– знайти можливість зустрітися з представниками професії і довідатися, в якому навчальному закладі можна одержати відповідну кваліфікацію;
– з’ясувати, чи користується обрана професія попитом на ринку праці;
– використовувати при виборі професії формулу : «Хочу – Можу – Треба».

Профорієнтатор допомогла школярам визначити сферу діяльності, яка кожного цікавила за допомогою тестувань. Мотивуючи пізнавати себе, шляхом складання уявлень про свої інтереси, здібності та нахили. Школярі мали можливість ознайомитися з анімаційними відеороликами, які обов’язково допоможуть знайти відповідь на запитання: «Ким бути в майбутньому?» Коли людина обрала правильний шлях, знайшла себе, вона буде від своєї справи отримувати задоволення, буде жити радісним життям та приносити користь іншим.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер