<

У Литовезькій громаді, завдяки перемозі в конкурсі місцевих ініціатив, відкрили Молодіжний центр

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:02 | 18.08.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
652
/ коментарі 2

Днями у селі Заставне Литовезької громади урочисто відкрили Молодіжний центр, у якому місцева молодь може грати в теніс, більярд, шашки чи шахи. Його створили завдяки перемозі в конкурсі місцевих ініціатив.

Проєкт на створення Молодіжного простору підготувала очільниця Заставненського старостинського округу Ольга Райко. І завдяки здобутій перемозі отримала на реалізацію свого задуму 100 тисяч гривень з місцевого бюджету. На ці кошти придбали тенісний та більярдний столи, шахи й шашки.

У коментарі БУГу Ольга Райко розповіла, що Центр для дозвілля молоді вирішили організувати у приміщені Будинку культури, яке на той час пустувало. Раніше там була сільська бібліотека, яку перенесли в місцеву школу.

“Раніше в цьому приміщені, а воно не маленьке 92 м², розміщувалася сільська бібліотека. Але, оскільки це приміщення не опалювалося і виникала вологість, то почали псуватись книги. Тому ми вирішили перенести бібліотеку в нашу місцеву школу. І діткам так стало зручніше її відвідувати.

А колишнє приміщення книгозбірні почало пустувати. І виникла ідея: створити для молоді свій куточок, щоб вони мали власне місце для розвитку і для корисного проведення дозвілля”, – зазначила староста.

За її словами, приміщення, в якому вирішили зробити Молодіжний центр, хоч велике й просторе, однак було в поганому стані й потребувало якісного косметичного ремонту. Керівництво громади погодилось з цим допомогти і виділило з місцевого бюджету кошти для придбання будматеріалів. А вже сам ремонт власними силами робили працівники Будинку культури, освітяни, активні й небайдужі мешканці разом з місцевою молоддю.

“Ми зробили там ремонт. Спочатку наше місцеве комунальне господарство зробило там цементну заливку підлоги, бо колишня зіпсувалася. Потім з бюджету громади нам виділили кошти, а це 17 тисяч гривень, на придбання будівельних матеріалів. І ми вже власними силами, залучивши також місцеву молодь, зробили в цьому приміщенні хороший косметичний ремонт”, – зауважила Ольга Райко.

Аби в Молодіжному центрі було чим займатися, староста підготувала проєкт і взяла участь в конкурсі місцевих ініціатив, який щорічно оголошує громада і переможець якого отримує 100 тисяч гривень.

“Я його виграла. І за отримані кошти придбала більярдний і тенісний столи в цей Центр. Також купили шахмати і шашки. І відкрили Молодіжний Центр”, – наголосила Райко.

Староста тішиться, що наразі Центр відвідує чимало дітей і молоді, які приходять сюди з самого ранку і залюбки впродовж усього дня активно проводять тут своє дозвілля, граючи в теніс, більярд, шахи або ж шахмати.

Ольга Райко каже, що у її планах – організація тенісного турніру між школами громади. Окрім цього, ативістка написала і виграла ще один проєкт. І зараз завдяки їй в селі створюють волейбольне й баскетбольне поле під відкритим небом.




коментарів: 2
  1. конкурс місцевих ініціатив весь вартує 100 тисяч , а 1 ініціатива до 25 тисяч грн. взнайте точніше!!!!

    • Так ,100 тис було на усі ініцвативи,а виграли 6 ідей. Між якими були поділені ці кошти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер