<

У Лежниці Поромівської ОТГ відсвяткували День села

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 7.08.2017 / Іваничі /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

6-го серпня у селі Лежниця Поромівської об’єднаної територіальної громади відбулося свято – День села – під назвою “Молімося за Україну”. 

Захід був запланований на 15:00 і розпочався він молитвою біля хреста у селі.

Далі урочистість продовжили у місцевому будинку культури, який був переповнений мешканцями сіл Лежниця і Михалє та гостями. Присутні на святі виконали Гімн України, хвилиною мовчання пом’янули загиблих в боротьбі за Україну.

На урочистостях були голова Поромівської сільської ради Євгеній Недищук, помічник народного депутата України Ігоря Гузя Ігор П’ятоха.

Теплими словами щирої подяки, уваги та любові вшанували найповажніших жителів села:

Степана Гаха та Анастасію Войтович, яким виповнилося 90 і більше років,

Івана та Софію Мигас – подружню пару, що прожили разом 57 років,

Лідія Фрасоля – матір десятьох дітей.

Відзначили також семеро наймолодших жителів. Особливу шану та подяку виразили воїнам АТО. Усі вони отримали вітання від народного депутата Ігоря Гузя і подарунки від Фонду “Прибужжя”, які вручив Ігор П’ятоха.

Приємним подарунком до свята усім присутнім стала цікава програма місцевих аматорів сцени, у якій взяли участь і діти, і молодь, і старше покоління. Не скупився на оплески зал за пісні у виконані дітей і дорослих, танці та вірші. Але особливий інтерес був до театрального мистецтва. Палажка і Параска веселили своїми дотепами, Проня і  Голохвастов  із вистави “За двома зайцями” також внесли пожвавлення у глядацький зал. І діти не відставали у акторській майстерності, відтворивши сцену сімейного життя у сільській родині, чим розвеселили глядачів.

– Село у нас дуже дружне. І як у селі, в кожного є свої клопоти господарські, робота, сім’я, але приходили на репетицію, готувалися. Діти стали окрасою виступу, – розповідає завідуюча будинком культури Ольга Олексюк.

У Лежниці школа І ступеня, у якій навчається 38 дітей. Це найбільша в області школа І ступеня за кількістю дітей, з гордістю каже місцевий житель, депутат районної ради Сергій Кіреєв. Є у селі церква, клуб, де мають змогу люди зібратися.

Ми стали творцями нової історії України. У грудні 2016 року об’єдналися дві громади – Поромівська і Бужанківська. До нас вирішили доєднатися Старолішнянська і Морозовичівська сільські ради. Поодинці ми як лозинки, у купі ми – пучок лозинок, який уже не так просто зламати. Я нам усім бажаю любові і злагоди, і вірю, що наша громада буде сильною, найкращою, – зазначив у своєму виступі Євгеній Недищук та подякував усім за організоване свято.

Найактивнішим жителям села Ігор П’ятоха вручив подяки від народного депутата Ігоря Гузя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа