<

У Грибовиці переселенцям пропонують під житло напіврозвалений колишній будинок священика

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:29 | 28.11.2015 / Іваничі /
Перегляди
3
/ коментарів 5

25 листопада 2015 року виконавчий комітет Грибовицької сільської ради Іваничівського району Волинської області вирішив надати сім’ї переселенців з Донецька у тимчасове користування житловий будинок, який колись використовувала сільська православна громада. Що насправді стоїть за цим рішенням? Повідомляє СПЖ.

У документі № 35 йдеться про те, що виконавчий комітет сільради, розглянувши заяву двох громадян України, переселенців з зони АТО, відповідно до статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», надає в тимчасове користування житловий будинок, що нині належить громаді села Грибовиця, на вулиці Шкільна, 35а/1. На фото вже видно, у якому стані перебуває це приміщення. Більш докладно ситуацію прокоментував священик Свято-Покровської громади УПЦ о. Ігор Маргіта.

Зі слів священика, будівля, про яку йдеться у рішенні виконкому, вже близько тридцяти років не використовується як житло. Тут провалився дах, немає ніяких зручностей, прогнила підлога. Такі хати простіше знести і відбудувати заново, аніж намагатись відремонтувати. Як тут житимуть переселенці, невідомо.

Найцікавіше, що у селі є більш-менш придатні до проживання пусті будинки. Господар однієї з таких хат не показується у селі вже понад 10 років, його визнали таким, що пропав безвісти. Принаймні, тимчасово рада могла запропонувати переселенцям це житло – тут хоча б підведений газ. Однак цих людей підселяють чомусь у вже не перший десяток років непридатну хату. Для чого?

Цей документ був би схожий на відписку, якби не одне «але». Розвалений будинок розміщений неподалік від хати, в якій нині проживає сім’я настоятеля православного храму. Нагадаємо, ця культова споруда вже понад два місяці лишається опечатаною, через міжконфесійний скандал, який було влаштувано у Грибовиці 20 вересня цього року – прямо у храмі.

Всі три споруди розташовані трохи в стороні від основної сільської дороги, у комплексі. У закинутій хаті зараз лежить будівельне знаряддя – це, фактично, вже й не будинок. Схоже, що мета цього рішення – просто створити біля храму ще одне джерело напруги у громаді. Іншої аргументації просто не можна підібрати.




коментарів: 5
    • Ага, засрав. От ходив всі 17 років і срав. Які іноді бувають заангажовані і обмежені інтелектом люди, це просто жах.

  1. А для чого їм взагалі щось давати?!
    Як це “…що у селі є більш-менш придатні до проживання пусті будинки. Господар однієї з таких хат не показується у селі вже понад 10 років, … Принаймні, тимчасово рада могла запропонувати переселенцям це житло”????? На підставі чого? Може поселити їх в домівку автора цих слів?

  2. стара хата священика не використовується вже років тридцять щонайменше. відтоді, як побудували нову. зрозуміло, що, побачивши літери УПЦ, треба починати бризкати слиною, але трохи ж читайте.
    якщо людина пропала без вісті і визнана такою, якщо немає наслідників, за споруду відповідає рада територіальної громади. вона може розпорядитись цим майном на свій розгляд, як мінімум, віддати в оренду.

    • Я знаю що може, але це довга процедура і вимагає документального оформлення і часу. А не подумав і дав…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа