<

У Грядах вулицю, де клуб, церква і хата голови райради, освітлює один ліхтар, – скаржаться жителі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:38 | 13.02.2018 / Іваничі / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

На вулицях Лесі Українки та Інтернаціональна у селі Гряди Іваничівського району є 2 робочі ліхтарі, один з яких постійно “мигає”. Мешканці вулиць розповідають, що “воюють” за вуличне освітлення тут стільки, скільки Микола Бородчук керує сільрадою.

Повірити в “нецивілізованість” Гряд важко, адже йдеться не про якусь глухомань – село розташоване за 4 кілометри від міста Нововолинськ. Жителі вулиць кілька років намагались достукатись до посадовців, але щоразу безрезультатно.

Люди скаржаться – без зовнішнього освітлення взимку у темряві зовсім неможливо ходити.

Руслана Романець працює бухгалтером у Нововолинську і з роботи мусить добиратися додому в суцільній пітьмі. Жінка каже, що сільський голова довго годував обіцянками, мовляв, ліхтарі вже є, треба тільки електрика знайти.

“У нас найменша вулиця в селі, яка не освітлюється. Поруч – Лесі Українки. Тут і будинок культури знаходиться, і церква, медпункт, голова Іваничівської районної ради Бадзюнь теж тут живе, а ввечері темінь така, що зовсім нічого не видно. Сюди найменше треба зо шість ліхтарів.

Дороги нема, яма на ямі. Сьогодні за 4 кілометри до міста, а як в дірі живемо”, – розповідає мешканка Гряд.

Люди жартують, що темними зимовими вечорами жителі села, прямуючи вулицею, сподіваються, що хмари не закриють небо, бо лише місяць і освітлює дорогу. Якщо його нема, доводиться орієнтуватися на світло автомобілів.

“Ми готові підписи збирати, ходити хата в хату, тільки щоб добитися хоч якогось результату. І до голови райради за підписом підемо. Раніше надії покладали на районних депутатів, тепер – тільки на себе”, – говорить Руслана Романець.

Мешканці сподіваються, що у цьому році світло засяє навіть у найменших вуличках села по-справжньому (а не тільки на паперах для звітування), щоб і простому народу, і чиновникам було видно, куди йти.




коментарів: 2
  1. Ви пишите *…не глухомань*,якраз глухомань,глухомань в головах.Не Порошенко вибрав В Грядах сільського голову і не Порошенко забороняє поставити хазяїну біля своєї хати світлодіодного ліхтарика -навіть не замітите різниці за електроенергію! Чекайте білих ночей.

  2. На освітлення Грядівськоі сільськоі ради виділено 128тис.грн.То будьте добрі і поставте біля кожноі хати світлодіодного ліхтарика,тому що Порошенко не прийде ставити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця