<

У бюджеті Іваничівської громади є фінансова «діра» на кілька мільйонів: на що не вистачає

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:38 | 14.01.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
1481
/ коментарів 5

У бюджеті Іваничівської громади на новий 2022 рік не вистачає коштів навіть на найнеобхідніші видатки: зарплату й оплату комунальних послуг. В головному кошторисі наразі утворилась фінансова «діра» в декілька мільйонів гривень.

Нагадаємо, 23-го грудня депутати Іваничівської селищної ради прийняли бюджет громади на 2022 рік, який становить 70 мільйонів 791 тисячу гривень.

Про обмеженість фінансових ресурсів йдеться в рішенні ради №13/15 «Про бюджет Іваничівської селищної територіальної громади на 2022 рік».

Так, у бюджеті заклали кошти на виплату заробітної плати працівникам апарату селищної ради лише на 11 місяців. З необхідних 7 мільйонів 595 тисяч гривень запланували 6 мільйонів 376 тисяч. Додаткова потреба у коштах становить один мільйон 218 тисяч гривень. Це 84% до потреби. Бракує 803 тисячі на оплату енергоносіїв та комунальних послуг. У рішенні на ці видатки передбачено 518 тисяч, що становить 64,5% до потреби. 

Не вистачає грошей і на організацію благоустрою в селах громади. У бюджеті запланували лише 600 тисяч гривень з необхідних 2 мільйонів 400 тисяч гривень.

Обділеними лишилися і працівники дошкільної та загальної середньої освіти. Їм також не вистачає коштів на зарплату. Зокрема, на виплату заробітної плати працівникам дитсадочків на 2022 рік необхідно 6 мільйонів 344 тисячі гривень, однак в рішенні передбачено лише 5 мільйонів 467 тисяч гривень, що становить 86% до потреби. Незабезпеченість коштами становить 877 тисяч гривень, в тому числі на виплату матеріальної допомоги на оздоровлення педагогів. На виплату заробітної плати персоналу шкіл передбачено 4 мільйони 871 тисяча гривень, а це тільки 85%. Додаткова потреба у коштах – 998 тисяч гривень.

Не вистачає коштів і на оплату енергоносіїв і комунальних послуг в місцевих школах. На це виділили 4 мільйони 474 тисячі гривень, що становить 84,5% до загальної потреби.                  

Бракує 319 тисяч гривень на заплату працівникам централізованої бухгалтерії, 482 тисячі гривень працівникам Центру культури, дозвілля та спорту, 113 тисяч – працівникам Дитячо-юнацької спортивної школи та 125 тисяч – працівникам Центру надання соціальних послуг.

Дефіцит коштів, керівництво громади, ймовірно, планує покрити за рахунок перевиконання бюджету. Також сподівається отримати додаткову субвенцію з держбюджету.  




коментарів: 5
  1. Чому не вистачає коштів. Все просто, витрати тільки однієї селищноі ради та її відділів громади шокують. Заробітна плата, премії деяких працівників селищної ради для цієї місцевості просто зашкалюють. Будь які закупівлі та оплата виконання робіт проводяться за завишеними ринковими цінами, яких вже давно ніхто не перевіряє. Введені додаткові посади у яких просто немає необхідності. Скорочення посад в одних установах і введення в інших це тільки імітація економіі коштів.Ремонти які проводяться у селищній раді здійснюються без необхідності та доцільності за завищеними оплатами.
    Кошти потрібно не економити, а раціонально використовувати і тоді буде на все вистачати.

  2. Тай бюджет ще потрібно вміти скласти. А проголосувати за нього діло не складне.

  3. Вже й подругу свою Аллу Іванчук взяла на роботу. А що ж їй не з свого кармана платить зарплату. Тепер “інтенсивність” виплачують щомісяця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа