<

Творчі колективи Володимир-Волинського та Іваничівського краю здобули перемогу на обласному фестивалі-конкурсі колядок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 11.02.2021 / Іваничі, Володимир / , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

У Луцьку підбили підсумки обласного дистанційного різдвяного конкурсу «Три празники в гості» й визначили переможців. До їх числа потрапили й артисти з Іваничівщини, Любомльщини та Володимирщини.

На конкурс надійшло 61 відео виступів від фольклорних колективів та вокальних ансамблів клубних установ сільських, селищних, міських громад області, йдеться на сайті Волинської ОДА.

Виступи учасників конкурсу оцінювали члени журі, до складу якого входили провідні фахівці області з народної творчості та вокально-хорового мистецтва.

При визначенні переможців члени журі брали до уваги такі критерії: автентичність творів, виконавську майстерність, використання різдвяної атрибутики, відповідність народного вбрання, вживання місцевої говірки та діалекту, музичний супровід, сценічну культуру.

Значна частина учасників продемонстрували високу виконавську майстерність, але не оцінювалися у зв’язку з недотриманням умов? передбачених конкурсом.

За результатами оцінювання визначили переможців. Серед яких і талановиті артисти з Володимир-Волинського району, Іваничівщини та Любомльщини.

Так, щасливим володарем І місця став творчий колектив КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради» (керівниця Надія Ковальчук). Він отримав перемогу в номінації «Колядки».

Народний аматорський фольклорний колектив «Дуброва» Будинку культури-філії с. Куснища Любомльської міської територіальної громади (керівниця Тетяна Ткач) та фольклорний колектив «Горлиця» КМЦ відділу культури і туризму виконавчого комітету Володимир-Волинської міської територіальної громади. (керівниця Зінаїда Петрова) зайняли почесне ІІ місце в цій же номінації.

Серед тих, хто виборов ІІІ місце – вокальна група «Молодички» КМЦ відділу культури і туризму виконавчого комітету Володимир-Волинської міської територіальної громади (керівниця Наталія Авдієнко) та фольклорний колектив «Хмелівчанка» Будинку культури с. Хмелівка ЦКД Гуманітарного відділу виконавчого комітету Зимнівської сільської територіальної громади (керівниця Лідія Бринчук).

Народний аматорський ансамбль народної пісні «Розмай» КМЦ відділу культури і туризму виконавчого комітету Володимир-Волинської міської територіальної громади (керівник Олександр Дидич) зайняли ІІ місце в номінації «Щедрівки».

Перемогу в номінації «Обрядові дійства» здобув Народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Берегиня» Будинку культури с. Жашковичі Павлівської сільської територіальної громади (керівниця Наталія Мельничук).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер