<

«Цей інвестор нам не підходить»: мешканці Заставного Литовезької ОТГ проти будівництва птахофабрики «Пан Курчак»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:43 | 11.06.2020 / Іваничі / , , /
Перегляди
384
/ коментарів 8

11-го червня в селі Заставне Литовезької ОТГ Іваничівського району відбулися громадські слухання, на яких жителі висловилися категорично проти появи на їхній території пташника «Пан Курчак».

Як зазначила староста Заставненського старостинського округу Ольга Райко, представництво ТзОВ “Пан Курчак” звернулося до Литовезької ОТГ щодо виділення земельної ділянки в селі Заставне для будівництва птахофабрики з відгодівлі курчат.

Депутати сільрад були на екскурсії в курниках, їм показували як працюватиме підприємство та розповіли умови, на яких будуть вести свою діяльність пташники в Заставному.

Мешканці села, почувши про наміри Курчака будуватися, висловилися проти. На слуханнях були присутніми близько 100 осіб, жоден не підтримав ініціативу будівництва.

“Цей інвестор нам не підходить, – говорили люди, – Так, треба залучати інвестиції, але не таким чином. Тут територія заповідника, нехай будуть санаторії”.

Староста села розповіла, що на птахофабриці вирощуватимуть 180 тисяч пташок. Сморід буде, коли чиститимуть курники. І це по часу – в межах тижня. Зазначила, що податки будуть відраховуватися з офіційних мінімальних зарплат, а Заставне для розвитку не матиме нічого і питання дороги не вирішиться. До слова, дорогу до села важко назвати дорогою.

Загалом обговорення було гучним. Люди категорично сприйняли позицію заступниці сільського голови Івана Іванчука Галини Гресь, яка підтримує позицію, що потрібно дати зелене світло інвестору. До слова, самого голови ОТГ на громадських слуханнях не було.

На слухання приїхав помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч. Порадив громаді стояти на своїй позиції до кінця.

“З поваги до людей, які тут зібралися, мав би хтось бути із представників компанії “Пан Курчак”. Думаю багато хто із вас (до присутніх – ред.) часто їздять на Литовеж з Нововолинська. І всі знають про запах, який йде від Курчака на навколишні села. Коли буде прийматися питання на сесії, вам потрібно зібратися та висловити свою позицію”, – зазначив Бокоч.

Мешканка села Ольга Сибіра виступила із промовою, наголосивши, що Заставне – унікальне село і є територією заповідника.

“Нема куди зливали відходи, відстійники утворювати не можна. Через роки у наших криницях вода стане бактеріологічною зброєю. Нечистоти від птахофабрики будуть сходити у криниці та свердловини. Тут Заставницький ландшафтний заказник, категорично не можна будувати подібних підприємств”, – наголосила жінка.




коментарів: 8
  1. Карантин в дії. Дистанція, маски і всяке таке. Ось би старосту за таке на 17 000 по мінімуму. Спа- курорти вишикувались в чергу щоб інвестувати в Заставне. А якщо по суті -так праві сморід, зіпсована грунтова вода, і пшик відрахувань до сільського бюджету.

  2. а яким боком Бокоч в Заставному? що шукає на вибори потенційних виборців? його думки взагалі ніхто не питає!!!!!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер