<

Центр пенсійного фонду в Іваничах: Громада готова відстоювати свої інтереси

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:05 | 14.02.2016 / Іваничі / /
Перегляди
61
/ коментар 21

Пенсіонери Іванич проти внесення поправок у Постанову Кабміну про об’єднане із Нововолинськом управління Пенсійного фонду, центральний офіс якого має бути в селищі.

Пенсіонери ображаються, чиновники дратуються, заступники голови Пенсійного фонду України чухають потилиці і шукають аргументів, претензії пишуться і позови в суд готуються – такі наслідки Постанови Кабінету Міністрів, згідно якої створюється об’єднане управління Пенсійного фонду Нововолинська та Іваничівського району з центром у Іваничах. Міська влада обурено вимагає створення центрального офісу установи у Нововолинську і шукає логічних пояснень, чому «більше приєднали до меншого», а не навпаки. Іваничівці вважають реакцію Нововолинська незрозумілим піаром, який нічого не змінить, бо від того, що рвеш на собі сорочку, пенсії людям не прибавиться.

«Міська влада хоче, щоб установа мала назву Нововолинське об’єднане управління. Для чого ведеться ця війна, я не можу зрозуміти. Пенсійний на сьогоднішній день адмініструванням Єдиного внеску не займається – призначає виплату пенсій, веде прийом громадян. Податкова Нововолинська перейшла до Володимира-Волинського. От за них і треба було повоювати. Якщо ви дійсно вболіваєте за місто, повоюйте за податкову. Хоч будете мати організацію, яка наповнюватиме вам бюджет», – каже начальник Пенсійного Іванич Тетяна Кошлата.

Іваничівська влада стежить за ситуацією, але в наступ, як нововолинська, не йде. Тихенько зустрілися з заступником голови Пенсійного Владиславом Машкіним, тихенько його провели. В Іваничах Машкін пояснив, що ніхто змін до Постанови вносити не буде, адже підстав для цього немає ніяких.

Нововолинські активісти аргументують: кількість пенсіонерів у місті більша, то чому саме їм їздити в Іваничі при необхідності? Та ще й по таких страшних дорогах і при відсутності стабільних маршрутів громадського транспорту.

Поки в місті нарікають на те, що перевагу надали не їм, в Іваничах аналізують. Протяжність району 648 квадратних кілометрів, Нововолинська – 54. Відстань від міста до селища – приблизно 18 кілометрів. А пенсіонеру, наприклад, з Топилищ треба їхати до міста біля 50-ти кілометрів. Зрозуміло, що люди не захочуть тратити час, силу і гроші, а тому питання центру управління для них так само важливе.

«Жителі району також, якщо будуть вносити зміни у Постанову Кабміну, піднімуться. А то виходить: нам далеко, хай сільські їздять. Було спілкування з владою і громадою. Машкін під час візиту зустрічався з заступником голови райдержадміністрації та головою ради. Зустрівся з колективом, поспілкувався, подивився умови. Якщо треба буде, то і наші пенсіонери встануть й скажуть не менше ніж ті, що виступають у Нововолинську», – говорить Тетяна Кошлата.

Тим часом дискусія перейшла в особисті образи та розбірки. Нагадаємо, що голова спілки шахтарів-інвалідів Олексій Ласкевич через місцеве телебачення оприлюднив інформацію, що керівник Іваничівського управління – кума Петра Філіпчука, начальника Пенсійного у Волинській області, тому їй надані привілеї. Тетяна Кошлата вже відправила претензію Ласкевичу щодо його коментаря місцевим ЗМІ і чекає вибачення та спростування інформації у такий же спосіб, як він її подав жителям міста Нововолинська. У іншому разі, каже начальник, звертатиметься до суду.




коментарів: 21
  1. Якщо пенсіонерам з Топилищ далеко їхати в Нововолинськ то нехай їдуть в Локачі до яких приєднали Горохів. Їм туди буде ближче, всього 10 км. Те що люди в Іваничах бунтують за те де буде пенсійний фонд – це повна маячня, ніхто тут не бунтує тому що людям глибоко пофіг де він буде. А те що бунтує сама Кошлата то це очевидно, оскільки хоче триматися руками ногами і зубами за своє солодке корито яке кормить її, всю її сімю і ще деяких приближених які поприростали сраками до своїх крісель. Те що Філіпчук каже що Іваничівські працівники є кращими (більш кваліфікованими) за нововолинських то це ще більша маячня. Іваничі завжди були як не останніми то передостанніми по виконанню різного роду доручень і показників, а Нововолинськ завжди йшов в перших. Як в Іваничах чогось не знають то зразу звонять до нас в Новік – (скажіть як те робиться, скажіть як пенсію якомусь шахтареві призначити, скажіть як переплату приховати і т.д.). Громадські слухання потрібно робити не з Машкіним а з працівниками обох фондів шляхом проведення таємного анкетування там би виплило багато чого. Керівника потрібно міняти не в нововолинську а в Іваничах.

    • Ви так емоційно і грубо висловлюєтесь про людей. Ви хоча б знайомі з самою Кошлатою та тими що “поприростали”? А як пенсії призначати чи переплати ховати дзвонять саме до вас? Ви можете надати таку консультацію? Працюю в державній службі давно. Живу в Іваничах. Ніде ніяких висловлювань, чи тим паче будь – яких дій з боку Кошлатої не було, а ви ще й сім”ю приплели. Соромно за вас.

      • Пиши, пиши під тобою крісло хитається першою, побачим чи твої покровителі будуть відстоювати тебе так як ти їх

  2. Таня то така людина що яка заради власного Я по головах людських пройдеться і не оглянеться, а потім як якесь нещастя в сімю приходить то по всьому селі гониться і каже за що мені таке

    • По вашій пройшлась? Чи може до вас прибігала жалітись? Дарма паплюжите людину. В Іваничах дійсно немає жодного некоректного висловлювання з її боку, та й дій ніяких не спостерігається. А втішатись з чужиж сімейних нещасть справа невдячна – “закон бумеранга” знаєте?

      • Якщо ти захищаєш таке стерво то ти така сама – даю гарантію. А той бумеранг про який ти пишеш колись дожене тебе і ї…не так по голові шо нарешті до тебе дойде із за чого так погано живемо ми і наші діти. Отож читай і роби висновки – підручна дівчинка!!!

        • гарантії дає тільки страхова компанія.А тако погано живем не їз -за якоїсь конкретної людини, а із-за пустоти в головах і неможливості адекватно мислити і звичайно нести відповідальність за свої дії.

          • Видно зразу що в твоїй голові пустота а адеккватно ти не мислиш вже давно бо ти така ж

  3. За кордоном як тільки на якогось чиновника впаде тінь, він одразу подає у відставку, а в іваничах і докази є і свідки як працює цей *найбільш досвідчений чиновник в лапках* – але одного чого нема то совісті щоб подати у відставку

  4. Бунт обов’язково буде, нехай лише попробують перенести. Іваничі райцентр, чому люди які тут живуть мають підлаштовуватись під місто яке не відноситься навіть до району? робіть в Нововолинську власне пенсійне і всі задоволені, в Іваничах обслуговуватимуть район це (35 тис населення) а в Нововолинську своїх громадян…

    • Причому тут кількість населення Іваничівського району до кількості людей яких обслуговує пенсійний фонд Іванич. В Іваничах що є якісь підприємства фабрики заводи чи може колгоспи, з яких би люди йшли на пільгові пенсії????? А в Нововолинську цього повно і там спеціалістів потрібно більше. В іваничах якщо є якась пенсія то тільки по віку і щоб її призначити то такої кількості людей як зараз там є непотрібно.

      • А ви бачили статистику щодо категорії пенсій які призначються(це весь Іваничівський район, в тому числі і шахтарі, дорярки, трактористи, працівники промисловості і людям які працюють за межами країни,)?? І не “хрестику” судити про кількісний склад спеціалістів.

      • А ви бачили статистику щодо категорії пенсій які призначються(це весь Іваничівський район, в тому числі і шахтарі, дорярки, трактористи, працівники промисловості і людям які працюють за межами країни,)?? І не “хрестику” судити про кількісний склад спеціалістів.

      • А ви вже всі сільськогосподарські підприємства, пивзавод і цукровий перевели в підпорядкування Нововолинська? А на шахтах, які розташовані на території району тільки платежі всі збирає місто, працюють лише жителі Нововолинська? Перечитайте статистику по категоріях пенсіонерів району. А спеціалістів в Нововолинську і так більше. Перше ніж визначати необхідне навантаження на спеціаліста пенсійного фонду, або будь-якої іншої структури, треба хоча б знати чим ця структура займається.

        • Лєна вийми вже свого язика з тої солодкої дупи яку ти так зализуєш та нарешті стань собою

  5. Дописувачі зверніть увагу що брудом поливають одну людину, за Нововолинську ні в цих ні в попередніх ніхто поганого нічого не написав

    • це свідчить про моральний облік дописувачів, тому що в Нововолинську теж не святі працюють, і якби опуститися до їхнього рівня то можна писати і писати.

    • про кожного є що писати і хороше і погане, то ж якби , як Ви виразились Т.. морально невзозі опуститися до рівня пліткарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер