<

Танк в Іваничах немає ніякої історичної цінності, – директорка музею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 17.05.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
2217
/ коментарі 3

Через російську агресію у багатьох містах України, у тому числі й на Волині, активізувалися процеси дерусифікації: демонтують танки, пам’ятники російським письменникам та радянські серпи з молотами. Однак в Іваничах танк продовжує стояти досі, хоча і не має ніякої історичної цінності.

БУГ вирішив дізнатися історію цього монументу, адже інформації про те, звідки цей Т-34 з’явився і чи дійсно брав участь у боях біля селища було дуже мало.

У коментарі директорка Іваничівського музею Лариса Куль розповіла, що танк був встановлений як елемент загальної композиції меморіального комплексу.

За її словами, його привезли в Іваничі приблизно в 70 роках з військової частини, що у Володимирі. Встановили його, як розповідають, до 30-річчя перемоги у Другій світовій війні (тоді, як говорили в радянській пропаганді – у “великій вітчизняній війні”). Однак офіційного документального підтвердження цьому в музеї немає.

“В музеї нема жодної інформації чи якихось документів щодо встановлення цього танка. У 1975 році він вже стояв як частина загальної композиції меморіального комплексу”, – зазначила очільниця музею.

Нагадаємо, наприкінці квітня демонтували танк у Володимирі. Але Іваничі чомусь лишаються осторонь від процесу дерусифікації та дерадянізації. У селищі досі стоїть танк.

Директорка запевнила, що цей танк не брав участі в жодних боях за визволення Іваничівщини. Й, відповідно, не має ніякої істричної цінності.

“Іваничі визволяла танкова дивізія. Але не цим танком, що в Іваничах стоїть. Він до цього не має жодного відношення. І стоїть лише як символ перемоги”, – зауважила Лариса Куль.

Читайте також:

У Володимирі декомунізували ще один радянський пам’ятник.

Ні радянським пам’ятникам! У Володимирі вирішили демонтувати танк.

Танк в Іваничах навіть не хитається: чому в селищі не говорять про знесення радянського пам’ятника




коментарів: 3
  1. Краше згадаймо хто трактор вкрав біля ртп в Іваничах і якою була його справжня цінність

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок