<

Танк в Іваничах навіть не хитається: чому в селищі не говорять про знесення радянського пам’ятника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:18 | 12.05.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
3235
/ коментарі 4

Танкопад пройшовся країною. Окрім танків падали і пушкіни, радянські серпи з молотами і меморіали енкаведистам, які, якимось чином, перестояли Закон про декомунізацію і дочекалися повномасштабного вторгнення росії.

Наприкінці квітня демонтували танк у Володимирі. Там процес дерусифікації та дерадянізації спостерігався і в 2021 році, коли нарешті місту вдалося повернути свою історичну назву, викрадену російською імперією.

Але чомусь лишається осторонь від усіх процесів Іваничівщина. У селищі Іваничі досі стоїть танк, який зустрічає відвідувачів села. І, дивно, що скільки би не звучали на вулиці чи в фейсбуці думки про те, що все-таки вже час настав, на них ніхто не реагує з місцевої влади.

Іваничі лишилися такою собі окремою республікою в питання дерадянізації. А чому?

Не секрет для громадськості, що чи не всі місцеві чиновники очікують чіткої вказівки однієї дами, яку в селищі побоюються. Тим паче подейкують, що вона нещодавно заявила, що ніякого танку в Іваничах демонтовувати не будуть, бо “не на часі”.

Читайте також: Українці розуміють, що будь-яка спільність з росією може бути небезпечною, – В’ятрович.

Якщо про пам’ятник громадськість і може посперечатися, то про роки під ним – навряд чи. Хіба не на часі було раніше замінити “1941” на меморіалі на “1939”?

Відтак і лишається височіти над Іваничами радянська машина для вбивства, яка розповідає всім про війну “велику вітчизняну”, про яку розповідала радянська влада, а зовсім не про Другу світову.

Щодо історії монументу, то тут інформації дуже мало. Невідомо звідки цей Т-34 (а це саме він) з’явився і чи дійсно він брав участь у боях біля селища. Ймовірно, як і подібні монументи, його привезли і встановили за вказівкою тодішньої комуністичної влади. Про це, правда, історія мовчить.

На нашу думку, треба писати нову історію на патріотизмі українському, а не берегти монументи радянськості, які так плекають російські вожді.

То ж, чи настав, чи не настав час – варто вирішувати та діяти мешканцям селища, бо влада вже визначилася зі своєю бездіяльністю.

Читайте також:

У Володимирі декомунізували ще один радянський пам’ятник.

Ні радянським пам’ятникам! У Володимирі вирішили демонтувати танк.




коментарів: 4
  1. Самі страшні вороги всередині країни ,в нас на Волині цих гнид незлічити ,тільки сидять вони тихенько на теплих місцях ,платять одноразові копійчані податки і чекають чия візьме ,їм не приходять повістки ,а якщо приходять ,то можна спокійно відкупитись ,така правда в воєнитй час .

  2. Чого вчипилися за танка..давайте наймемо спец техніку купити соляру по60гр заплатим всім задіяним до демонтажу наймем трал і перевезем на зберігання в комунальне тому що МЕТАЛ зараз не беруть а якщо беруть то по 4гр заплатим всім зразу а колись здамо.ЗАТО ПРОПІАРИМСЯ ЩО НЕМАЄ ЧИМ БІЛЬШЕ ЗАЙНЯТИСЯ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок