<

Свята Трійця в Іваничах: як мешканці відзначили Зелені свята

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:38 | 13.06.2022 / Іваничі, Таблоїд / , /
Перегляди
3842
/ 1 коментар

12-го червня, на 50-й день після Великодня, православні християни відзначили Трійцю. Традиційно мешканці Іванич відвідали святкові богослужіння в місцевих храмах та освятили запашні букетики з квітами і травами.

Саме в цей день на святих апостолів, послідовників Ісуса Христа, зійшов Святий Дух, який і символізує триєдність Бога. З цього дня Бог послав апостолам дар розмовляти різними мовами. І саме Трійця вважається днем народження церкви. Тиждень після свята називається Зелені свята.

Традиційно в цей день будинки прикрашають гілками і травами, що символізує процвітання і початок нового циклу, вважається, що з Трійцею починається справжнє літо.

Більшість іваничівців цього дня пішли в Свято-Покровський храм, щоб помолитися і освятити зелені гілки, букети трав і квітів. Як правило, це аїр, любисток, м’ята, полин, чебрець, лепеха та чимало інших польових рослин. За давньою традицією, освячену зелень не викидають, а зберігають за іконами, як обереги від ворогів.

Після урочистої служби в церкві, яку провели настоятелі храму отці Андрій та Василь, відбулося освячення букетів. На вулиці обабіч храму вишикувалися сотні жителів селища.

Фото з богослужіння у Свято-Покровському храмі селища Іваничі:




один коментар
  1. Дякую за звісточки з Батьківщини. Завжди з великим задоволенням переглядаю ваші фотографії моїх рідних Іванич.
    Мої вітання з Канади для всіх Волинян.
    Слава Україні! Glory to Ukraine!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок