<

Свято Колодія відзначили в Литовезькій ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 2.03.2020 / Іваничі / , /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

У неділю, 1-го березня, в Литовезькій ОТГ Іваничівського району влаштували свято Колодія. Забавами, танцями та співами мешканці громади зустрічали весну.

Свято Колодія – стародавнє українське свято зустрічі зими з весною. Називають його ще Масниця і припадає воно на останній тиждень перед Великим постом. 

Організували народні гуляння за всіма традиціями: співи, розваги, частування, встановлення опудала Колодія і на завершення його спалювання.

Відкривали свято у будинку культури села Литовеж народний аматорський колектив Литовезького будинку культури “Чиста криниця”, який є двічі лауреатами міжнародного конкурсу у Рахові “Гуцульська бриндзя”, лауреатами міжнародного конкурсу трьох культур у Польщі, конкурсу пам’яті композитора Степана Кривенького, конкурсу патріотичної пісні в урочиші “Вовчак”.

На сцені лунали фольклорні колективи з Павлівки, Жашкович, Заставного, Заболотців, Мовників, Біличів, Мелятина, Старої Лішні. Учасники були нагороджені почесним грамотами.

Серед глядачів були представники культури Волинської області: заслужений діяч мистецтв України, фолькльорист, провідний методист народної творчості науково-методичного центру культури, викладач-методист Волинського державного училища культури і мистецтв ім. Стравінського Хмілевська Ірина Станіславівна та завідувач відділом організаційно-методичної та культурно-просвітньої роботи Волинської області Юлія Приймачук.

В організації дійства брали участь багато працівників Литовезької сільської ради, а найбільш активну – директор будинку культури Наталія Кравчук.

В програмі свята були пісенні та жартівливі виступи колективів, конкурс на кращу колодку від колективу, розважальні конкурси з призами, за подарунками лазили на стовп.

Завершилось свято традиційно – спалюванням Колодія. Усі мешканці громади та гості весело та незабутньо провели час.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок