<

Стягнуть понад 85 тисяч штрафу: суд покарав жителя Благодатного, який наїхав на пішохідку в Іваничах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:14 | 29.06.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
816
/ Коментарі відсутні

Іваничівський районний суд виніс вирок уродженцю селища Благодатне Нововолинської громади у вчиненні кримінального порушення.

27-го травня 2020 року, водій автомобіля марки «Renault» на території ринку «Колос», що в селищі Іваничі заднім ходом наїхав на пішоходку, йдеться у вироку суду від 15-го червня.

Через це потерпіла травмувалася: отримала закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, закритий перелом шийки правого стегна зі зміщенням. 

Правоохоронці класифікували травми постраждалої як «Легкі тілесні ушкодження».

Обвинувачений свою вину в злочині не визнав. У судді не заперечив, що саме його автомобіль наїхав на потерпілу, однак вважає, що його вина у цьому відсутня. Стверджує, що потерпіла понесла матеріальні витрати та зазнала моральних страждань, але сума, яку зобов’язав сплатити суд, 50 тисяч гривень, для нього є надмірною.

Водія визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 ст. 286 КК України. Йому призначили покарання – 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, це 6,8 тисяч гривень. Та позбавили права керування транспортними засобами терміном на рік.

Також з винуватця аварії стягнуть 60,5 тисяч гривень за завдання матеріальної шкоди потерпілій та 25 тисяч гривень – за моральний збиток.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер