<

Стартувала «Зимова агрошкола» на Іваничівщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:30 | 16.11.2017 / Іваничі /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

14 листопада  у Іваничівському районному центрі зайнятості розпочали цикл навчальних семінарів для жителів сіл Іваничівщини 10 сезону «Зимової агрошколи».

Захід на тематику « Основи вирощування, реалізації та переробки ягід полуниці та малини» проводив керівник ФГ «Велес» Міндзя Андрій, який є одним з успішніших сільських господарників, в галузі ягідництва, що згуртовує біля себе таких же активних людей зацікавлених у розвитку ягідництва як вигідного виду зайнятості на селі. А.Міндзя уже 6 років поспіль є  активним практиком-консультантом «Зимової агрошколи». Його розповіді завжди цікавлять слухачів, бо вони базуються на реальній практиці простого хлопця із села, який після закінчення аграрного університету задумав розпочати саме такий вид діяльності. з труднощами та перспективами вирощування саме ягід полуниці та малини на Україні.

Захід відбувся  у жвавому спілкуванні безробітних з консультантом-практиком, який поділився із слухачами досвідом започаткування вирощування ягід, перевагами вирощування саме ягід полуниці та малини на Іваничівщині та в Україні вцілому.  Слухачі мали можливість отримати інформацію щодо приватних підприємств, Нововолинська, Володимир-Волинського та Горохівського району, які закупляють ягоди, на зберігання та переробку та щодо програм підтримки дрібного с/г виробника державою. Наголосив А.Міндзя на ефективності обєднання сільськогосподарських одноосібників у кооперативи, залежно від виду діяльності.

На завершення заходу зацікавлені учасники заходу  обмінялись телефонами із фермером для подальшого спілкування щодо можливостей співпраці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок