<

Смт на селище: в Іваничах ініціюють зміни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:12 | 14.11.2019 / Іваничі /
Перегляди
6
/ коментарі 4

Іваничі прагнуть зробити селищем, забравши приставку “смт”, якої, як одиниці у системі адміністративно-територіального устрою України, взагалі не існує.

Про це 14-го листопада перед початком засідання сесії Іваничівської селищної ради розповів голова Федір Войтюк.

Як зазначив він, радянська територіальна одиниця “селище міського типу” продовжує існувати в незалежній Україні попри те, що в діючій Конституції вже немає і згадки про цей термін.

Немає цього терміну і в Законі України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтею 1 якої визначено адміністративно-територіальні одиниці.

“Стаття 133 Конституції України говорить про те, що система адміністративно-територіального устрою нашої держави складається з Автономної Республіки Крим, областей, районів, міст, районів в містах, селищ і сіл”, – зазначив Войтюк.

Тому смт потрібно змінити на селище. І цей процес в Іваничах вже ініційовано, розповів БУГу Федір Войтюк. Як пояснив він, процес розгляду зміни статусу Іванич довготривалий. Тепер дане питання повинна розглянути районна влада, потім область, а далі винести рішення на державному рівні.

Що зміна статусу дасть Іваничам?

Якщо Іваничі стануть селищем, то може збільшитися кількість держсубвенції, яка сюди надходить. Через те, що Іваничі вважають містом, а не селищем, говорить Войтюк, зараз Іваничам надходить менше держсубвенції, аніж, наприклад Павлівці.

А за ці кошти було б більше можливостей,приміром, відремонтувати дороги, адмінбудівлі і т.д.




коментарів: 4
    • Яке місто ?)) Ще й треба і район перейменувати у нововолинський , село є село)

  1. При всій повазі до Іванич, але воно дійсно Богом забуте село з розбитими, як після авіаційного бомбардування дорогами. Яка влада такі дороги, а люди значить заслуговують таку владу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа