<

Скорочень медперсоналу Іваничівської районної лікарні найближчим часом не планується, – головний лікар

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 15.02.2021 / Іваничі / /
Перегляди
39
/ Коментарі відсутні

До 1-го квітня Іваничівська районна лікарня працює у звичному режимі. До цього часу ніяких змін у роботі медзакладу, зокрема, й скорочення працівників, не планується.

Про це БУГу розповіла головний лікар медзакладу Алла Баранчук.

Нагадаємо, КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» взяла на баланс Іваничівська селищна рада. Відтак утримання медзакладу лягло на плечі місцевого бюджету. Оскільки йдеться про чималі кошти, то в громаді поповзли чутки, що лікарню очікує велике скорочення медперсоналу і навіть закриття деяких відділів.

Директор медзакладу Алла Баранчук спростувала усі чутки й запевнила, що ніяких кардинальних змін у роботі лікарні не буде. Принаймні до 1-го квітня. Бо саме до цього часу підписані пакети медичних послуг на надання медичної допомоги пацієнтам.

“1-го квітня ми плануємо знову ж таки підписувати договори з Національною службою здоров’я на пакети послуг, які плануємо надавати населенню.

Зокрема, будемо продовжувати ті шість пакетів, з якими працюємо зараз, а також хочемо отримати дозвіл на впровадження ще чотирьох-п’яти видів пакетів надання медичної допомоги”, – пояснила очільниця лікарні.

За її словами, на плечі місцевого бюджету ляже лише оплата комунальних послуг медзакладу. Заробітна плата медперсоналу, усі необхідні медикаменти та інші витрати й потреби фінансуються Національною службою здоров’я України.

“Жодної заборгованості по заробітній платі у нас наразі немає. Ми продовжуємо працювати в такому режимі й з таким штатом працівників, який є на сьогодні. А вже з 1-го квітня, дивлячись на кількість підписаних пакетів, повернимось до цього питання”, – наголосила Алла Баранчук.

До слова, лише в січні селищна рада зі свого бюджету виділила лікарні біля 300 тисяч гривень на оплату енергоносіїв. Тож утримання медзакладу – недешеве. Чи потягне громада утримання чималого приміщення – покаже час.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа