<

Скажений кіт в Іваничах напав на собаку і вмер

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:17 | 23.11.2021 / Іваничі / /
Перегляди
2186
/ коментарі 2

Господарі одного з обійсть у селищі Іваничі Володимир-Волинського району помітили агресивного кота, який забіг у двір та почав нападати на домашнього пса.

Незабаром цього ж кота знайшли мертвим неподалік двору. Лабораторна експертиза підтвердила підозри господарів – тварина була заражена сказом, повідомляють на сайті РДА Володимира.

Як зазначають, це вже третій такий випадок у районі протягом листопада.

На засіданні протиепізоотичної комісії, яке відбулось 22-го листопада, вирішили, що представники ветслужби здійснять вакцинацію домашніх тварин у господарстві, де був виявлений сказ, а також проведуть подвірні обходи на території селища Іваничі з метою щеплень тварин.

Спеціалісти лісомисливського господарства незабаром розпочнуть відстріл лисиць, біоматеріали з яких стовідсотково досліджуватимуть в епідлабораторії: таким чином визначать рівень імунітету до сказу диких тварин, які були провакциновані місяць тому шляхом розкидання над лісами вакцини із літаків.

Зупинити поширення серед тварин таких хвороб, як сказ, африканська чума свиней та пташиний грип може їх вчасна вакцинація.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер