<

Швидка на вулицю не заїде, бо потоне в багні, – мешканці про стан дороги в Литовезькій ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:01 | 14.03.2018 / Іваничі / /
Перегляди
3
/ коментарів 6

Мешканка села Литовеж Іваничівського району Ірина Киця виклала в мережу фото дороги на вулиці Миру, які демонструють її жахливий стан.

Вулиця Миру належить до тих місцевостей, де мешканці вже втратили надію на ремонт дорожнього полотна. Вони кажуть, що востаннє цю дорогу підсипали щебенем 10 років тому за керування колишнього сільського голови Миколи Кривонюка. Тепер в кращому випадку її грейдерують, коли на вулиці сухо.

Після того, як сніг розтанув, а шлях вкрився однорідною сіро-бурою масою, автомобілісти згадують його з острахом, а пішоходи – з неприхованою злістю.

Легковим авто тут вже проїхати важко, люди ходять як по фермі. А найстрашнішим є те, що сюди навіть швидка не заїде.

У повсякденній ситуації така дорога – це просто неприємність для мешканців, але у випадку, коли для пацієнта “швидкої” кожна секунда може стати останньою, починаєш дивитися на ситуацію по-іншому.

“Невже жити в селі це вирок? Чому, милуючись неймовірною красою нашого рідного Литовежа, ми повинні застрягати по коліна в багні… Та справа навіть не в цьому (фото лише на 20% відображає реальну картину) сюди нереально доїхати службам екстренної допомоги та на деяких ділянках дороги просто пройти… Багато можна ще аналізувати, але я не розумію,  чому так… Скільки ще часу чекати, щоб нарешті відчути себе затишно і комфортно на своїй землі? Чому ніхто не бачить проблеми?”, – пише Ірина Киця.

Вона говорить, що це не єдина вулиця в Литовежі, яка знаходиться в такому стані. Можна лише здогадуватися про емоції мешканців, які змушені щодня їздити та ходити цими шляхами.

“Наша дорога така скрізь: вулиці Шахтарська, Перемоги, Володимира Якобчука, Прикордонників, Івана Франка в болоті. Грейдерами горнуть, коли сухо, бо зараз там нічого не можна зробити. Зрозуміло, що якщо кошти і виділять, то для ремонту доріг загального користування, де їдуть маршрутки.

Не хочу когось звинувачувати в такій ситуації, але вже наболіло, тому написала цей пост. Як нам жити? Адже люди скрізь однакові. Чому держава не звертає на таке уваги? Для нас просто нереально добратися на роботу, діткам – в садочок”, – каже жінка.

Раніше повідомлялося, що дороги у новоствореній Литовезькій ОТГ збудують за кошти Євросоюзу спільно з поляками.

На своїй сторінці у Фейсбук перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик інформував про те, що голова Литовежа (тепер ОТГ) Іван Іванчук підписав партнерську угоду з бурмістром Заблудова Адамом Томанеком, яка стала можливістю отримати на будівництво доріг в громаді до 2,5 мільйона євро.

Мешканці Литовежа говорять, що для того, аби покращити дорожнє покриття на вулиці Миру, не потрібно мільйонів – треба завезти 2-3 машини щебеню та розрівняти грейдером.




коментарів: 6
  1. Мешканка Ірина просто не може на роботу в ОТГ виіхати з власного подвір‘я,того і пише,хай звернеться до свого керівника він обіцяв дороги поробити.Іван прийде порядок наведе.

  2. Прошу зайти на мою сторінку і перевірити перш ніж писати неправду.. Я не відмовляюся від власних слів і власної позиції навіть якщо їзджу на роботу в ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер