<

Сесія Іваничівської селищної ради: приєднання Грибовиці, безкоштовне харчування дітей в школі та закордонні гості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 23.09.2018 / Іваничі /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

20-го вересня відбулась 29 чергова сесія Іваничівської селищної ради сьомого скликання за участі представників шкіл, дошкільних закладів, а також жителів громади.

На сесії депутати схвалили проект рішення про добровільне приєднання Грибовицької сільської ради до Іваничівської об’єднаної територіальної громади, внесли зміни у попередні рішення сесій, що стосується переліку закладів культури базової мережі Іваничівської селищної ради та Програми соціального захисту населення Іваничівської селищної ради на 2017-2018 роки, – йдеться на офіційній сторінці ради у Фейсбук.

Також прийнято Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Іваничівської селищної ради, та Комплексну програму розвитку освіти Іваничівської селищної ради на 2018-2023 роки. Депутати встановили у закладах освіти громади вартість харчування для учнів, надали стовідсоткову пільгу у харчуванні усіх учнів 1 класів та дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції.

Окрім цього, депутати делегували та направили кошти Іваничівській районній раді щодо співфінансування у розмірі 50% від загальної суми дотації власникам особистих селянських господарств, які утримують три і більше корів.

Згідно рішення сесії також передано безоплатно автомобіль ВАЗ-2107 з правом відчуження з балансу Іваничівської селищної ради на баланс ВУЖКГ смт.Іваничі та встановлено розмір частки прибутку, яка підлягає зарахуванню до селищного бюджету для ВУЖКГ смт.Іваничі – в розмірі 0,5%.

Депутати розглянули та прийняли рішення з питань, що стосуються перерозподілу селищного бюджету, а саме: на покращення інфраструктури, зміцнення матеріально-технічної бази в школах, дитячих садочках, клубних закладах громади, на соціальну сферу. Частково профінансовано різницю у тарифах послуги водопостачання та водовідведення. Депутати також спрямували кошти на підтримку ГО «Футбольний народний клуб Іваничівщини «Колос».

Під час засіданні сесії відбулась зустріч із делегацією з м.Ерцгаузен (партнерів із Німеччини) на чолі із новообраним мером Клаудією Ланге, екс-мером Райнером Зайбольдом та представниками місцевого самоврядування. Гості у привітальних словах наголошували на ефективній співпраці між громадами-партнерами, раділи нагоді побувати на сесії та бути спостерігачами процесу прийняття рішень.

На завершення сесії депутати, представники громадськості та ВУЖКГ смт Іваничі жваво обговорювали процес встановлення та розмір тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема на тарифи водопостачання та водовідведення, які попередньо були доведені до відома населення через оголошення в газеті «Колос» та веб-сайт селищної ради.

Варто зазначити, що на сесії не затверджуються тарифи на житлово-комунальні послуги, оскільки питання встановлення цих тарифів розглядається та приймається відповідне рішення на засіданні виконавчого комітету селищної ради.

Активні громадяни вважають, що тарифи на зазначені послуги завищені та вимагають від представників комунального підприємства детального пояснення причин, а також проведення відповідного звітування даного підприємства.

Селищний голова Федір Войтюк ознайомив присутніх із моніторингом цін на тарифи водопостачання та водовідведення в розрізі регіонів Волинської області. Федір Васильович підвів підсумок дискусії – ціни в умовах сучасних економічних показників з однієї сторони – необхідно підіймати, щоб вони дали змогу функціонувати комунальному підприємству, а з іншої – бути підйомними для населення громади. Очільник громади в присутності депутатів та жителів селища в черговий раз закликав начальника комунальної служби Петра Крася переглянути цінову політику житлово-комунальних послуг.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа