<

У селі Радовичі відбувся мітинг-реквієм і панахида за убієнними воїнами ОУН-УПА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:54 | 15.06.2015 / Іваничі /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У неділю, 14-го червня в селі Радовичі відбувся мітинг-реквієм і панахида за убієнними воїнами ОУН-УПА, які 71 рік тому віддали своє молоде життя у боротьбі з фашистськими загарбниками. Вони відстоювали незалежність держави Україна.

Більш як тридцять молодих воїнів поклали на вівтар свободи свої життя. В цей день прийшли їх пом’янути не тільки жителі села Радовичі, а бойові побратими з Іванич, представники влади району, – пише Іваничівська РДА.

Поминальну панахиду в місцевому храмі та на могилі воїнів відслужив настоятель Свято-Успенського храму УПЦ Київського патріархату села Радовичі отець Михайло.  Мітинг відкрив Радовичівський сільський голова Микола Матіяш, який надав слово заступнику голови райдержадміністрації Людмилі Войтович.

З віршованими рядками виступили член районного братства ОУН-УПА Тимофій Колесник, його дочка Лариса Колесник, вчитель Надія Неустрієвська та учениця Ірина Халімон.

На закінчення мітингу прозвучала пісня «Ой, у лузі червона калина». До підніжжя могили, на плиті якої викарбувані імена загиблих, поклали вінок та квіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер