<

СБУ, рятувальники, прикордонники, поліція та суд: в Іваничах перерозподілили понад 8 мільйонів бюджетних коштів

16:42 | 7.04.2023 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
4828
/ 1 коментар

В Іваничах перерозподілили понад 8 мільйонів гривень вільних коштів. Їх здебільшого спрямували на виплату заробітної плати, комунальні послуги, судові справи й адвокатів, а також допомогу СБУ, поліції, рятувальникам, прикордонному Волинському загону та добровольчому формуванню громади.

Зміни до бюджету громади ухвалили депутати на черговому пленарному засіданні 28-го березня. Тоді розподілили 8 мільйонів 124 тисячі гривень вільного залишку коштів загального та спеціального фондів, що утворився на 1-ше січня.

Начальниця фінансового відділу Тетяна Бартновська доповіла на що саме вирішили спрямувати додаткові кошти. Вона запевнила, що усі витратити розглянули й погодили на усіх комісіях селищної ради.

За її інформацією, кошти розподілили, врахувавши найважливіші потреби відділів та установ громади. Мовляв, насамперед, виділили гроші на виплату зарплати працівникам комунальних установ та сплату комунальних послуг.

Відтак, селищна рада отримає:

  • 32 тисячі гривень – для оплати за обслуговування програмного забезпечення;
  • 4 тисячі гривень – на страхування водія та автомобіля;
  • 10 тисяч гривень – на публікацію оголошень;
  • 20 тисяч гривень – на ремонт автомобіля;
  • 14 тисяч гривень – на оплату орендної плати приміщення ЦНАПу;
  • 30 тисячі гривень – на ремонт та заправку картриджів;
  • 20 тисячі гривень – на оплату інших послуг;
  • 92 тисячі 304 гривні – на сплату заборгованості за виконані роботи по будівництву спортивного комплексу на виконання судового рішення за позовом ТзОВ «Полімер»;
  • 21 тисячу 558 гривень – витрати на професійну правничу допомогу по ТзОВ «Полімер»;
  • 1 тисяча 385 гривень – на сплату судового збору по ТзОВ «Полімер»;
  • 110 тисяч 130 гривень – на Програму забезпечення виконання рішень суду про стягнення коштів з бюджету Іваничівської селищної територіальної громади (стосуються програної справи за позовом ТзОВ “Аванті-Девелелопмент”: оплата судового збору та витрат на адвоката);
  • 30 тисяч гривень – для виготовлення землевпорядної документації земельних ділянок;
  • 21 тисяча 20 гривні – для сплати членських внесків до асоціацій органів місцевого самоврядування;
  • 200 тисяч гривень – на формування матеріального резерву;
  • 11 тисяч 978 гривень – на погашення кредиторської заборгованості по оплаті за проходження медичного огляду військових;
  • 100 тисяч гривень – для придбання паливно-мастильних матеріалів «Заходи та роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення»;
  • 10 тисяч гривень – на виготовлення технічних документацій по нормативній грошовій оцінці сіл Долинка та Романівка;
  • 50 тисячі гривень – на проведення інвентаризації земель комунальної власності;
  • 25 тисяч гривень – на виготовлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок для продажу права оренди на земельних торгах;
  • 220 тисяч гривень – на придбання бронежилетів та засобів зв’язку для добровольчого формування Іваничівської територіальної громади.

Іваничівському виробничому управлінню ЖКГ виділили:

  • 650 тисяч гривень для організації благоустрою території громади;
  • 7,3 тисячі гривень для оплати за проведення лабораторних досліджень води;
  • 1 мільйон 600 тисяч гривень для ремонту автомобільних доріг;
  • 190 тисяч гривень – на поповнення статутного капіталу;
  • 130 тисяч гривень – для надання фінансової підтримки на виплату заробітної плати.

Відділу освіти, культури, молоді та спорту передбачили:

  • 73,5 тисячі гривень для оплати праці працівників відділу;
  • 6 тисяч гривень для оплати за проведення експертної грошової оцінки теплових мереж;
  • 4 тисячі гривень та 5,8 тисячі гривень – для погашення заборгованості за 2022 рік.

На потреби дошкільних навчальних закладів запланували:

  • 65 тисяч гривень – для оплати за газопостачання;
  • 5 тисяч гривень – для оплати відрядних;
  • 21,095 тисяч гривень – для погашення заборгованості за 2022 рік.

Ще 6 тисяч 611 гривень передбачили школам громади на погашення заборгованості за 2022 рік.

Іваничівська музична школа отримає 450 тисяч гривень – на оплату навчання відповідальних за теплове господарство та 3 тисячі 497 гривень – на погашення заборгованості за 2022 рік.

Будинкам культури, клубам та бібліотекам заклали: 20 тисяч гривень на оплату послуг по ремонту автобуса, 16 тисяч гривень на придбання лавок в укриття та запчастин для автобуса та ще 10 тисячі 486 гривень – на погашення заборгованості за 2022 рік.

Іваничівський інклюзивно ресурсний центр отримає 450 гривень для оплати за навчання відповідальних за теплове господарство та 658 гривень – на погашення заборгованості.

Іваничівській ДЮСШ запланували 30 тисяч гривень для оплати за газопостачання.

Іваничівській багатопрофільній лікарні вирішили виділити 2 мільйони 119 тисяч гривень для оплати за спожиті енергоносії та комунальні послуги.

Іваничівському центру первинної медико-санітарної допомоги призначили 773 тисячі гривень на оплату заробітної плати працівникам та 280 тисяч гривень на оплату за спожиті енергоносії.

Погодили депутати і фінансування програм соціального захисту населення. Відтак 2 тисячі гривень підуть ПАТ «Укртелекому» на відшкодування витрат за пільгове користування послугами зв’язку жителів громади, 35 тисяч гривень – для виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, 110 тисяч гривень – для надання одноразової грошової матеріальної допомоги громадянам, які опинились у складних життєвих обставинах та ще 15 тисяч гривень – на виплату матеріальних допомог жителям громади.

Передбачили у місцевому бюджеті й допомогу Володимирському районному бюджету. Так 13,8 тисяч гривень запланували для виплати компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги та 10 тисяч гривень – для співфінансування заходів штабу району територіальної оборони №4.

Вирішили депутати фінансово підтримати й Управління Служби безпеки України у Волинській області. Воно отримає 50 тисяч гривень на придбання спеціальних засобів зв’язку.

100 тисяч гривень дадуть військовій частині А7028 на придбання паливно-мастильних матеріалів. Стільки ж коштів призначили 6 прикордонному Волинському загону Державної прикордонної служби України на облаштування державного кордону. Та ще 100 тисяч гривень виділили підрозділу 18 державної пожежно-рятувальної частини на покращення матеріально-технічної бази та соціально-побутових умов особового складу.

Окрім цього кошти в бюджеті знову віднайшли і на допомогу місцевим поліцейським. Так, Володимирське РВП ГУНП у Волинській області отримає 500 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення капітального ремонту фасаду адмінбудівлі відділу поліцейської діяльності №1 (смт Іваничі), 50 тисяч гривень – на придбання паливно-мастильних матеріалів для патрульної поліції та дільничних офіцерів поліції ВПД №1 (смт Іваничі), та ще 50 тисяч гривень – для придбання паливно-мастильних матеріалів на службовий автомобіль для поліцейського офіцера громади Іваничівської ТГ.

Читайте також: Приміщення поліції в Іваничах хочуть відремонтувати за кошти громади: на оновлення фасаду й дах планують виділити 1,2 млн грн

Нагадаємо, бюджет Іваничівської громади на 2023 рік становив 48 мільйонів 518 тисяч гривень, це на 22 мільйони менше, ніж минулоріч. Тож цих 8 мільйонів, які додатково отримала громада від перевиконання бюджету та надходження різних субвенцій, – це чималі кошти, які можна було спрямувати на розвиток сіл громади. Однак депутати чомусь вирішили фінансово підтримати правоохоронні органи, які утримує держава.




один коментар
  1. 110 тисяч по Аванті з Томашевської зарплати, раз бабі старій заходить і читати невміє. Для чого витрачати кошти громади…біляколишнього фін відділу дорога, як її 10 днів бомбили, центр Іванич. ХТО ГОЛОСУВАВ ЗА ТАКИЙ ПОДІЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер