<

Самі чи з «БЮТ»?: в Іваничах «свободівці» ініціювали звернення до Порошенка через тарифи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:02 | 2.11.2018 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Під час позачергової сесії Іваничівської районної ради 30-го жовтня депутати проголосували за звернення до Президента України щодо негайного скасування рішення Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення.

Звернення до президента – ініціатива фракції ВО «Свобода», йдеться у проекті рішення райради.

Однак відомо, що розпочала всеукраїнський рух за скасування нової ціни на газ для населення політична сила Юлії Тимошенко. За словами депутата Луцької міськради від ВО «Батьківщина» Андрія Козюри, таку ініціативу проявляють депутати, обрані від партії ВО «Батьківщина» міських та районних рад.

Зокрема, звернення до Петра Порошенка скерували депутати Рожищенської районної ради, Луцької міської ради.

У Іваничівській районній раді, де лідирує партія «Свобода», підтримали настрої «БЮТу».

“Ми, депутати Іваничівської районної ради, вважаємо рішення Уряду від 19-го жовтня про підвищення ціни на газ для населення неприпустимим і таким, що порушує конституційні права громадян України на доступні житлово-комунальні послуги для всіх споживачів та порушенням їх конституційних прав на достойний рівень життя. Більше того, переконані, що боргова політика уряду є неефективною і такою, яка шкодить національним інтересам і вітчизняній економіці. Наголошуємо, що внутрішні резерви України за умови їх ефективного використання та викорінення корупції дозволять забезпечити економічну незалежність держави, у тому числі й енергетичну”, – йдеться у зверненні.

У документі зазначають, що на кінець липня 2018-го року заборгованість населення зі сплати за постачання природного газу становила 16,7 мільярдів гривень, за централізоване опалення та постачання гарячої води – ще 10,8 мільярдів гривень, за електроенергію – ще 3,9 мільярдів гривень, за утримання будинків, холодну воду, вивезення сміття тощо – 7,3 мільярдів гривень.

Депутати Іваничівської райради вимагають від Президента України виконати конституційний обов’язок перед власними громадянами і зупинити дію рішення Кабінету Міністрів України від 19-го жовтня 2018-го року щодо підвищення ціни на газ для населення та вжити заходів щодо скасування рішення Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, що ціна на газ для населення в Україні зросла з 1-го листопада.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер