<

Садочок “Сонечко” у Іваничівському районі прийняв перших вихованців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:00 | 22.03.2016 / Іваничі / , /
Перегляди
3
/ коментарів 6

22-го березня у селі Верхнів Іваничівського району урочисто відкрили дитячий садочок “Сонечко”. Відтепер 18 діток мають можливість здобувати якісну дошкільну освіту.

Громада Бужанківської сільради – одна з найбільших в районі, але на її території не було дитячого дошкільного закладу. Відкриття ДНЗ – крок до отримання сільськими дітками якісних освітніх послуг та підготовки їх до здобуття шкільної освіти.

На гостину до малят, які зростатимуть та навчатимуться у “Сонечку”, завітало поважне товариство. Окрім директора школи та голови сільської ради села Бужанка, вітати жителів Верхнова з непересічною подією прибули керівник відділу освіти Надія Жук, заступник голови Іваничівської райдержадміністрації Людмила Войтович, керуюча справами райради Ніна Шумська, депутати районної ради Андрій Сапожник та Роман Франчук, депутат обласної ради Борис Бабійчук та депутат Верховної Ради України Ігор Гузь. Почесні гості виконали місію перерізання стрічки, а незадовго вручили дошкільнятам подарунки – розмальовки, олівці, забавки, іграшкову кухню, а нардеп Ігор Гузь передав конверт з 5-ма тисячами гривень на закупівлю каркасних меблів.

Звичайно, право відкривати урочистий захід надали господарям садочка. Відтак, маленькі вихованці потішили присутніх віршованим вітанням та пісенними композиціями.

“Дуже приємно що в наш складний час такі події відбуваються. Батькам і малюкам бажаю оптимізму. Руки опускати не можна. Заради дітей мусимо пережити всі негаразди”, – відзначив у виступі нардеп, а також пообіцяв свою підтримку у питанні школи, яку планують закрити.

Депутат облради Борис Бабійчук зазначив, що зусилля осіб, які ініціюввали відкриття садочку, – це приклад іншим громадам і висловив надію, що жителі будуть відстоювати свій навчальний заклад.

Керуюча справами райради Ніна Шумська донесла присутнім позицію голови ради Андрія Бадзюня, який не зміг прибути на свято, про те, що і школа, і ДНЗ потрібні в селі.

Сприяє розвитку освіти і депутатський корпус райради. У кінці минулого року народні обранці спрямували на садок 30 тисяч гривень.

Начальник відділу освіти Надія Жук відзначила, що без допомоги районної влади не вдалося б досягнути такого швидкого результату у відкритті садочка і привітала діток з тим, що вони переступили поріг установи.

“Ви, мабуть, знаєте, що на сесії районної ради Андрій Бадзюнь вніс пропозицію передати кошти на дитсадок. Сьогодні у нас хороший склад депутатського корпусу, в якому 11 освітян. Бачите, яка є підтримка, і ми будемо мати самий найкращий дошкільний заклад”, – сказала Надія Андріївна і вручила грамоти за допомогу у відкритті закладу.

Депутат райради Роман Франчук звернувся до Ігоря Гузя за допомогою у вирішенні насущних проблем сіл Бужанківської сільради, згадав і про дорогу до Верхнова, яка не стоїть ні на чиєму балансі, й висловив сподівання, що нардеп посприяє у цих питаннях.

Заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, сільський голова Бужанки Тетяна Тюхта та решту почесних гостей бажали діткам, щоб садок наповнювався сміхом, а вони були здорові й вчилися добру та любові.

Садочок “Сонечко” прийняв перших вихованців і став дуже важливим кроком назустріч сільським сім’ям з дітьми.

IMG_6574
IMG_6394
IMG_6542
IMG_6382
IMG_6517
IMG_6506
IMG_6499
IMG_6450
IMG_6419
IMG_6415
IMG_6405
IMG_6422
IMG_6571
IMG_6587
IMG_6604




коментарів: 6
  1. Садочок це як кажеться “громко сказано” ці 4 години перебування там дітей це не садочок це щось смішне.І на що там 30000 тисяч пішло.Там нічого не було крім старих шкільних карт.Ужас напишуть щей таке а хтось повірить.

    • Районна рада виділила 30 тис.грн., сільська рада співфінансувала – 20 тис.грн. Ці кошти будуть використовуватися протягом року на :
      – заробітну плату вихователю;
      – оренду шкільного автобуса;
      – оплату дизельного палива для довезення дітей з трьох сіл;
      – оплату енергоносіїв;
      – оплату газу.

  2. Шановні. У сільській раді ДНЗ не було. Відкрили короткотривалу групу . Подякуйте депутату Франчуку і сільському голові. І призупиніть нетактовне обговорення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця