<

Розвиток та переспективи Поромівської ОТГ обговорювали з Генеральним секретарем Асоціації європейських прикордонних регіонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:52 | 27.01.2017 / Іваничі /
Перегляди
3
/ коментарі 2

26-го січня за ініціативи Директора  Агенції розвитку Єврорегіону «Буг» Ірини Ітані відбулася робоча зустріч Генерального секретаря Асоціації європейських прикордонних регіонів Мартіна Гільєрмо-Рамірез із головою Поромівської ОТГ Євгеном Недищуком.

Ірина Ітані пояснила, що метою цього візиту є висвітлення життя громад на прикордонні, озвучення актуальних проблем та лобіювання їх на рівні Європарлементу.

«Недарма перша наша зустріч після перетину кордону з Польщею відбувається саме з Євгеном Недищуком. Серед 80 обласних депутатів  – це єдина людина, яка була в зоні АТО. Він патріот Волині та України, який має живі та цікаві проекти. Це нова генерація голів ОТГ», – додала Ірина Ітані.

Євген Недищук розповів гостям, що на території Поромівської громади діє дві шахти.

«Наша територія межує з Польщею. У Морозовичах є невеличкий перехід, де стоять прикордонники, та він не має офіційного статусу. Є перспектива зробити перехід офіційним. Також у проекті – збудувати неподалік шахти №10 теплоелектростанцію, аналогів якої в Україні немає. Вона видаватиме електроенергію, але працюватиме на вугіллі», – додав він.

Голова Поромівської ОТГ повідомив, що так як Волинь – регіон, який вирощує багато картоплі, то було б добре збудувати крохмальний завод, звичайно, за підтримки Європи.

«Якби втілити у життя якийсь спільний проект, ми могли б самі себе забезпечувати. Маючи фінанси, була б можливість самостійно поліпшувати навіть стан доріг», – зауважив Євген Недищук.

Звичайно, не оминули у розмові і теми АТО. Як зауважив Мартін Гільєрмо-Рамірез, усі хлопці, які повертаються зі Сходу, мають посттравматичний синдром.

«Проблема полягає  у тому, що в Україні є кваліфіковані психологи, але вони не мають досвіду саме в такій галузі роботи. У Європі є багато людей, які б хотіли приїхати та передати свій досвід українським спеціалістам», – додав він.

У свою чергу Євген Недищук зауважив, що психологи є, та лише серед волонтерів.

«На території нашої громади хочемо створити реабілітаційний центр допомоги військовослужбовцям й інвалідам шахтарської праці», – повідомив голова Поромівської ОТГ.

Мартін Гільєрмо-Рамірез висловив думку, що Україна не достатньо дбає про своїх військовослужбовців.

«Наш обов’язок працювати спільно, аби покращувати рівень життя», – підсумував Генеральний секретар Асоціації європейських прикордонних регіонів.




коментарів: 2
  1. Не ти,Жека,той дідух робив,не тобі його люди дарували,а делегаціям роздавати то зразу.Непорядний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа