<

Росіянин на мотоциклі, який на «зебрі» в Будятичах збив жінку, обійшовся умовним терміном й відшкодує їй сто тисяч моральної шкоди

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:09 | 22.07.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
935
/ Коментарі відсутні

В Іваничах судили водія мотоцикла, уродженця росії, який вчинив ДТП і збив жінку на пішохідному переході. Постраждала зазнала важких травм й довго лікувалася, тому просила жорстоко покарати винуватця аварії. Однак суд обмежився умовним терміном. 

22-го вересня 2021 року о 07:45 в селі Будятичі на вулиці Іваничівське шосе сталася ДТП. Водій мотоцикла «LEADER ML50-ALL» на швидкості збив жінку, яка переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду.

Відповідно до матеріалів справи, мотоцикліст не уважно стежив за дорожньою обстановкою, і побачивши жінку, яка йшла по «зебрі», не зменшив швидкість й не зупинився, щоб пропустити її, внаслідок чого допустив наїзд на неї.

У результаті ДТП, жінка зазнала тяжких тілесних ушкоджень. Зокрема, вона отримала: внутрішньочерепну травму, закриту травму хребта, закриту хребетну травму, травми тазу, а ще численні забиття, гематоми й переломи кісток.

Відтак проти горе-водія порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження).

У суді мотоцикліст свою вину визнав повністю, запевнив, що щиро кається у вчиненому й просив суворо його не карати. Він зазначив, що одразу ж після ДТП пропонував потерпілій кошти на відшкодування заподіяної шкоди, однак її чоловік відмовлявся. Також водій зізнався, що не відвідував жінку в лікарні, і надалі заподіяну шкоду не відшкодував через важке матеріальне становище.

У свою чергу потерпіла запевнила, що обвинувачений не пропонував їй грошове відшкодування за заподіяну шкоду. Жінка пригадала, що горе-водій мотоцикла дійсно телефонував до її чоловіка, однак той зауважив, що зможе вказати суму понесених витрат лише після операції. Однак жодні витрати, за її словами, наразі обвинуваченим не компенсовані.

Жінка розповіла, що внаслідок ДТП зазнала важких травм, перенесла операцію на тазу, постійно перебуває на лікуванні у лікарні, на даний час оформляє групу інвалідності. Через ДТП вона не може працювати, у неї сильні болі, порушений зір та не закривається око, пропав слух. З моменту ДТП до грудня місяця вона була лежача, за нею доглядала неповнолітня донька та чоловік.

Постраждала просила застосувати до обвинуваченого покарання у виді позбавлення волі.

Однак, суд вирішив інакше. Він визнав чоловіка винним та призначив йому покарання – 5 років позбавлення волі, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Однак, звільнив водія від відбування покарання у виді позбавлення волі, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки якщо він протягом цього часу не вчинить нового злочину.

Також водію доведеться сплатити в дохід держави 6 тисяч 864 гривні судових витрат.

Окрім цього, суд розглянув заявлений потерпілою цивільний позов, відповідно до якого вона просила стягнути з водія на її користь моральну шкоду в розмірі 200 тисяч гривень. Обвинувачений зазначив, що готовий компенсувати лише 4 тисячі гривень. Врешті водію доведеться сплатити жінці сто тисяч гривень.

Також суд повністю задовольнив цивільні позови КП «Волинська обласна клінічна лікарня» та КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» до мотоцикліста про відшкодування матеріальних збитків за лікування потерпілої в ДТП жінки. Водію доведеться компенсувати обласному медзакладу 38 тисяч 617 гривень та ще 800 гривень – Нововолинській лікарні.

До слова, водій – уродженець міста Комсомольськ Хабаровського краю росії, росіянин, громадянин України, з середньою освітою, пенсіонер, який працює слюсарем-ремонтником ДНЗ «Нововолинське ЦПТО».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок