<

Робота в окрузі: Ігор Гузь відвідав п’ять сіл Іваничівського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:42 | 12.09.2018 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

11-го вересня волинський нардеп Ігор Гузь, працюючи в окрузі, відвідав п’ять сіл Іваничівського району.

Депутат зустрівся із жителями Гряд, Низкинич, Хренова, Топилищ, Кропивщини.

Разом з сільським головою Грядівської сільської ради Миколою Бородчуком він обговорив проблемні питання мешканців, поділився з ними найближчими планами. Депутат зокрема запевнив, що має намір відвідати навіть найменші села в окрузі, аби дізнатися про потреби жителів. За півроку він провів понад триста різноманітних зустрічей, під час яких з ним могли поспілкуватися більше п’яти тисяч громадян. Ігор Гузь повідомив, що має намір побувати у всіх 211-ти населених пунктах виборчого округу.

«Не буде такого села, яке ми не відвідаємо», – запевнив він.

Нардеп зазначив, що мешканці можуть ділитися думками, шукати шляхи вирішення проблем під час зустрічей із його помічниками у громадських приймальнях та на виїзних прийомах. Спілкуючись із громадянами, він поставив акцент на децентралізаційних процесах.

«Я – великий прихильник децентралізації і створення громад. Я бачу перспективу їх розвитку», – відзначив парламентарій.

На території округу остворені 12 об’єднаних територіальних громад. Зишилися декілька населених пунктів, що доєднаються до вже створених ОТГ (в Іваничівському районі це Гряди і Луковичі).

«Три сільські ради очікують об’єднання з Павлівською громадою, дві доєднаються до Поромівської громади, село Грибовиця – до Іваничівської ОТГ, Гряди і Луковичі досі не визначилися», – поінформував нардеп.

Він додав, що традиційно ініціює зустрічі голів об’єднаних громад регіону Прибужжя, мета яких – обмін досвідом та налагодження комунікації.

Під час зустрічі з мешканцями Грядівської сільської ради нардеп зупинився на питанні публічності та участі в телеефірах. Він зазначив, що депутат у різний спосіб має показувати свою роботу.

«Гузь не піариться, а бере участь в ефірах як людина публічна, яка доносить свою позицію через ЗМІ. Я вважаю, що це правильно», – сказав депутат.

Мешканці Гряд спілкувалися з Ігорем Гузем про вчительські зарплати та Нову українську школу, підвищення ціни на газ, залучення коштів з державного бюджету в округ. Нардеп зауважив, що в Іваничівському районі – найгірші дороги у Волинській області і розповів про складнощі з виділенням фінансування на ремонт сільських шляхів, адже держава передусім робить ставки на дороги обласного та державного значення.

У Грядах Ігоря Гузя просили сприяння в питанні завершення утеплення школи. Директор навчального закладу Володимир Томчук розповів про те, що ПАТ «Волиньгаз» через відсутність обов’язкових модемів блокувало газопостачання школи, відтак із початку навчального року діти не харчувалися в їдальні.

Нардеп у присутності вчителів в телефонному режимі поспілкувався з керівником «Волиньгазу». Цікаво, що приблизно за годину після розмови газопостачання було відновлене.

Піднімали також проблему зменшення престижності учителям та затримку їм заробітної плати, добудову школи села Гряди тощо.

Мешканців сіл турбували питання збереження діючого ФАПу в Хренові, у Кропивщині – відновлення транспортного сполучення, в Низкиничах – ремонту доріг, заміни вікон в школі на енергозберігаючі, придбання ліжок в садочок.

У Тишковичах нардепа просили допомогти у завершенні ремонтних робіт в місцевому храмі.

За словами жителів Кропивщини, в них за 30 років і не бував жоден депутат Верховної Ради України. Про це люди розповіли парламентарю під час ініційованої ним зустрічі.

Нагадаємо, що за кошти державної субвенції було придбано комп’ютерний клас для школи села Гряди, виділено фінансування на встановлення дитячо-спортивних майданчиків у селах Низкиничі, Кропивщина, Хренів, Тишковичі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер