<

«Разом до перемоги»: в Іваничах на благодійному ярмарку для ЗСУ зібрали понад 57 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:01 | 13.06.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
1943
/ Коментарі відсутні

12-го червня, у День Святої Трійці в центрі Іванич відбувся благодійний ярмарок «Разом до перемоги». Його провели місцеві волонтери, незважаючи на заборону очільників громади. Завдяки підтримці і небайдужості жителів селища, на допомогу ЗСУ вдалося зібрати понад 57 тисяч гривень.

На благодійний ярмарок, який організатори провели всупереч волі селищної ради, зібралися сотні місцевих жителів. На захід приходили родинами і залюбки брали з собою дітей. Хоча, нагадаємо, причиною заборони ярмарку була саме небезпека людей, на яку вони, нібито, наражатимуться своєю присутністю на заході.

На ярмарку відвідувачі смакували випічкою та різноманітними солодощами, які активістки спеціально і власноруч приготували, а також могли спробувати смачні “сухі” супи і борщі, які волонтери заготовляють і передають бійцям на передову.

Окрім цього, купували різні патріотичні сувеніри, магнітики, футболки та книжкки. А біля прохолодних коктейлів і лимонаду вишикувалась чимала черга з охочих втамувати спрагу в жарку погоду.

Подбали організатори і про розваги для малечі. Діти із задоволенням брали участь у майстер-класі із розписування печива, малювали малюнки, які волонтери передадуть військовим, смакували солодкою ватою, робили патріотичний аквагрим та ставали учасниками різноманітних конкурсів.

Чималий ажіотаж у дітей і дорослих викликала благодійна лотерея, під час якої можна було за символічну плату виграти цікаві призи.

Окрім розваг, дітям запропонували проявити свій патріотизм й продемонструвати свої вміння і вони з радістю підхопили цю ідею. Протягом трьох годин в мікрофон на імпровізованій сцені біля пам’ятника Тарасу Шевченку без перестанку звучали пісні та вірші про рідну країну, міжність й відважність нашого народу та героїзм військових. Найактуальнішими були “Ой у лузі червона калина”, ” Стефанія” та “Батько наш Бандера”.

Також писутні залюбки фотографувалися біля картини з рускім кораблем – точною копією тієї, яку випускники намалювали на подвір’ї біля ліцею №1, а дирекція звеліла знищити. Тепер же цьогорічні одинадцятикласники відновили її на стенді, спеціально для ярмарку.

Відтак жителі та гості громади гарно провели час, хоч на трошки відволіклися від важких днів війни, а найголовніше – допомогли Збройним Силам України. Загалом, завдяки небайдужості людей, організаторам ярмарку вдалося зібрати 57 тисяч 200 гривень.

У планах активістів провести ще один благодійний ярмарок. Адже, за їх словами, ми не маємо права забувати, кому зобов’язані спокійним, а головне без пострілів, життям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер