<

Проведено тренування служб цивільного захисту Іваничівського району при виникненні повені, паводків та льодоходу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:57 | 3.02.2017 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З урахуванням досвіду минулих років та попередніх оцінок зимових кліматичних умов та зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з паводком, пропуском льодоходу і повені сектором цивільного захисту Іваничівської РДА 31.01.2017 року було проведено тренування органів управління, сил та засобів району до оперативного реагування у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском льодоходу, повені та паводків відповідно до плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Іваничівського району щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2017 році.

Завданнями даного тренування було:  забезпечення готовності районних  органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час пропуску льодоходу, повені та паводків; здійснення координації дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування району  щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, усунення причин, що спричиняють їх виникнення, та створення умов для успішного подолання наслідків надзвичайних ситуацій; забезпечення контролю за станом готовності  органів управління, сил і засобів до оперативного реагування у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій.

Разом з тим служба надзвичайних ситуацій нагадує громадянам дії у разі виникнення повеней та підтоплень:

– підготуйте запас продуктів харчування тривалого зберігання (мінімум дві доби), питної води, медикаментів, одежі;
-зберіть документи та цінні речі;
– знайдіть підходяще місце для своїх запасів, у випадку підтоплення воно повинне бути доступним для вас та не доступним для води.

У разі можливого різкого прибуття води слідкуйте за інформацією по місцевим ЗМІ, в яких періодично будуть показувати прогноз стосовно паводку та можливих зон підтоплення.
У випадку отримання повідомлення:

– не панікуйте, оцініть обстановку;
– якщо ви перебуваєте на відкритій місцевості якомога швидше знайдіть безпечне місце на перепаді висоти, підніміться та чекайте на допомогу;
– якщо вода застала Вас вдома, необхідно: відключити електроенергію, перекрити подачу газу, щільно закрити вікна та двері, піднятися на верхні поверхи, горище та дах.
– постійно передавайте сигнали тривоги;

У випадку евакуації слідуйте наступній схемі:

– не піддавайтеся паніці;
– перед виходом з будівлі вимкніть електроенергію та газ, закріпіть всі плавучі предмети які знаходяться поза будівлею;
– залиште у будинку питну воду в герметичній тарі, вона знадобиться після повернення;
– візьміть з собою документи та цінності, необхідні речі, медикаменти, запас продуктів харчування на дві доби;
– в кінцевому пункті евакуації зареєструйтесь.

       Сподіваємося що Вам ніколи не прийдеться користуватися цими порадами. Утім життя не завжди складається так як хотілося б. Тож бажаємо всім ніколи не стикатися з надзвичайними ситуаціями , проте завжди пам’ятати, як слід діяти у разі їх виникнення.

 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер