<

Про свідомий вибір свого професійного майбутнього розповіли школярам з Поромова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:14 | 19.02.2018 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Фахівець з профорієнтації Іваничівськоої районної філії Волинського обласного центру зайнятості завітала до учнів  8 –го класу школи села Поромів.

Аби допомогти школярам  розширити уявлення про світ професій задля правильного та свідомого вибіру свого професійного майбутнього. Захід проводився в рамках профорієнтаційного квесту «Чи знаєте ви що?».

 Учнівська молодь ознайомилися  з типами професій аби їм легше було орієнтуватися в професійних горизонтах, в залежності від предмета праці: Людина – природа;Людина – техніка; Людина – людина; Людина – знакова система;Людина – художній образ. Кожен з них мав унікальну можливість пройти тестування та зрозуміти до якого типу  можна віднести свої професійні вподобання. Учні із захопленням слухали,спілкувались про потрібність професій,виконували рольові ігри,з’ясовуючи яка професія підходить кожному з них. Активно застосовуючи формулу вибору при професійному самовизначенні.

Профорієнтатор чітко роз’яснила про правильність вибору його відповідальність та вагомий внесок у розвиток країни в якій ми живемо.  Зазначивши про цьому,що професій в світі десятки тисяч, але це не означає, що потрібно перебрати всі, щоб знайти одну-єдину. Професійне самовизначення – від слова «межа» – кордон. Значить, треба якось обмежити коло професій, з яких доведеться вибирати. Ці межі окреслені формулою «хочу-можу-треба».

Як  же правильно вибрати професію?

По-перше, майбутня робота повинна бути в радість, а не в тягар («хочу»).

По-друге, ви повинні володіти набором професійно важливих для цієї роботи якостей: інтелектуальних, фізичних, психологічних («можу»).

По-третє, ця професія повинна користуватися попитом на ринку праці («треба»).  

А також в процесі проведення заходу Школярі ознайомитися з анімаційними відеороликами,які обов’язково допоможуть знайти відповідь на запитання «Ким Бути в майбутньому!».

На завершення профорієнтатор наголосила: «Пам’ятайте,Ви найкращі  і в кожного з вас свій особливий потенціал,який потрібно розвивати,в тому суть вашої індивідуальності,яка обов’язково приведе до правильного професійного рішення»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця