<

Про проблеми та їх вирішення говорили під час зустрічі з нардепом Ігорем Гузем у Павлівській та Іваничівській ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:59 | 23.02.2018 / Іваничі / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

22-го лютого народний депутат України Ігор Гузь зустрівся із головами, депутатами та активістами громад у Павлівці та Іваничах.

Обмінятися думками, визначитись із пріоритетними проблемами для подальшого їх вирішення, отримати важливу для себе інформацію для подальших дій – такі були ключові питання зустрічі.

Ігор Гузь розпочав спілкування із донесення до присутніх свого бачення ситуації у районі.

Він, зокрема, зазначив, що в Іваничівському районі залишилось вісім сільських рад, із яких шість визначились із доєднаням до уже створених та чекають на вибори своїх депутатів. Жителі Грядівської сільської ради, вочевидь, доєднаються до міста Нововолинська, лише Луковичівська сільська рада досі не прийняла рішення, до якої ОТГ йти.

Подальшим кроком, повідомив нардеп, буде створення повітів. У Волинській області їх планується чотири. Новостворені громади Іваничівського району ввійдуть до Володимир-Волинського повіту.

Він також зазначив, що подібні зустрічі з головами громад, апаратом, депутатами та активістами в подальшому будуть проводитись один раз на півроку, щоб обговорити питання, які потребують вирішення і почути різні думки. Окрім того, Ігор Гузь вважає, що потрібно збирати депутатів громад для навчання, аби ті набиралися досвіду роботи у більш активних своїх колег. Тому уже в березні планується завдяки програмі USAID РАДА, яка фінансується за кошти США, провести семінар, а в потім форум депутатів ОТГ. Бо якщо голови громад між собою спілкуються у вирішенні питань, то  депутати, а їх майже 400, не мають такої змоги, зазначив нардеп.

Створивши комунікацію для народних обранців, можна буде бачити успіхи і напрацювання окремих депутатів чи комісій, а, отже, ділитися досвідом, таким чином даючи мотивацію до вирішення різних питань у своєму селі.

Народний депутат повідомив, що у цьому році на округ він очікує орієнтовно 30 мільйонів гривень. Хоча, як зізнається, щоб вирішити усі питання у будь-якій громаді потрібно 200-300 мільйонів. Тому просив визначитись у кожному селі та громаді із пріоритетними проблемами. А також пообіцяв, що для тих сіл, куди у попередні роки було виділено мало коштів, буде відновлена справедливість.

Він також повідомив, що й надалі у його пріоритеті залишається розвиток спортивної інфраструктури: будівництво спортивних майданчиків, футбольних полів, дитячих ігрових майданчиків і всього, що пов’язано із розвитком спорту.

Перед нардепом депутати та активісти громад підняли ряд проблем. Зокрема, встановлення центрального опалення потребує школа села Трубки, єдина у Павлівській громаді, в якій пічне опалення. Замінити вікна просять у школі села Завидів та полагодити підлогу – у дитячому садочку в селі Павлівка. У будинку культури села Жашковичі, який буде центром культури в громаді, потрібно замінити вікна та двері. Жителі села Старосілля хочуть мати вуличне освітлення, а молодь села Самоволя просила посприяти у придбанні спортивного інвентаря у кімнату, яку переобладнали під спортзал.

Молодь Павлівської громади хоче мати спортивне поле із штучним покриттям, а від варти порядку було прохання посприяти у встановленні камер відеоспостереження на дорогах та забезпечити вартових необхідним обладнанням.

Ігор Гузь також звернув увагу на те, що далеко не в усіх селах є швидкісний інтернет, тому комп’ютерні класи в таких випадках не є ефективними і це потрібно виправляти.

Особливо гостро стояло питання ремонту доріг. Однак, як повідомив нардеп, виділення коштів із фонду соціально-економічного розвитку на ремонт сільських доріг не буде.

Селищний голова Федір Войтюк поінформував, що у планах Іваничівської громади – придбання шкільного автобуса, ремонт спортивного залу у школах села Мишів та №2 селища та перекриття даху школи-гімназії №1 .

Він також поділився своїм баченням наповнення місцевого бюджету та вирішення окремих проблем.

Під час зустрічі піднімалося питання збереження районних установ та подальше функціонування районної лікарні.

До народного депутата звернулися за допомогою порекомендувати будівельну організацію для завершення будівництва житлового будинку на місці безгосподарської незавершеної будівлі у селищі цукровиків, яку селищна рада відсудила на свою користь та посприяти у вирішенні будівництва полігону твердих побутових відходів та полів підземної фільтрації для житлового сектору цукрового заводу. А також було запитання, чому селище прирівняли до міста, чим позбавили його державної підтримки на розвиток.

На завершення зустрічей Ігор Гузь попросив, аби усі питання і проблеми були вивчені, проаналізовані, визначені за пріоритетом, щоб бути готовим їх реалізовувати. А також націлив на те, щоб у громадах використовували усі можливі джерела фінансування своїх проектів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер