<

Працівники Іваничівського центру зайнятості завітала до учнів школи села Заболотці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:19 | 24.05.2017 / Іваничі /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Днями профорієнтатор Іваничівського районного центру зайнятості завітала до учнів школи села Заболотці, аби допомогти школярам розширити уявлення про світ професій та зробити правильний свідомий вибір свого професійного майбутнього.

Учнівська молодь ознайомилися з типами професій, аби їм легше було орієнтуватися в професійних горизонтах, в залежності від предмета праці: Людина – природа; Людина – техніка; Людина – людина; Людина – знакова система; Людина – художній образ. Кожен із них мав можливість пройти тестування та зрозуміти, до якого типу належать їх професійні вподобання. Учні із захопленням слухали, спілкувались про потрібність професій, виконували рольові ігри, з’ясовуючи, яка професія підходить кожному з них, активно застосовуючи формулу вибору при професійному самовизначенні.

Фахівець центру зайнятості чітко роз’яснила про правильність вибору, відповідальність та вагомий внесок у розвиток країни, в якій живемо. Зазначивши при цьому, що професій в світі десятки тисяч, але це не означає, що потрібно перебрати всі, щоб знайти одну-єдину. Професійне самовизначення – від слова «межа» – кордон. Значить, треба якось обмежити коло професій, з яких доведеться вибирати. Ці межі окреслені формулою «Хочу – Можу – Треба».

Як же правильно вибрати професію? По-перше, майбутня робота повинна бути в радість, а не в тягар («хочу»). По-друге, ви повинні володіти набором професійно важливих для цієї роботи якостей: інтелектуальних, фізичних, психологічних («можу»). По-третє, ця професія повинна користуватися попитом на ринку праці («треба»).

Під час заходу школярі ознайомилися з анімаційними відеороликами, які обов’язково допоможуть знайти відповідь на запитання «Ким бути в майбутньому!».

На завершення профорієнтатор наголосила: «Пам’ятайте, ви – найкращі і в кожного з вас свій особливий потенціал, який потрібно розвивати, в тому суть вашої індивідуальності, яка обов’язково приведе до правильного професійного рішення!»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер