<

Посміхайтеся, вас знімають! В Іваничах працює 10 камер відеоспостереження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:19 | 29.07.2016 / Іваничі / , , /
Перегляди
811
/ коментарі 3

За сприяння селищної ради та завдяки тісній співпраці органів місцевого самоврядування з поліцією на території селища Іваничі встановлено 10 камер відеоспостереження.

Іваничі на моніторі, як на долоні. Сервер на 16 каналів встановлений у селищній раді та Іваничівському відділенні поліції. Доступ до інформації, що записується системою відеоспостереження, є у голови та заступника селищної ради і, ясна річ,  правоохоронців. Поліціянти вже освоїли нову техніку та сподіваються, що вжиті заходи унеможливлять безвідповідальну поведінку водіїв на дорогах, попередять крадіжки та інші злочини.

Встановлення камер почалося у 2015-му році. З ініціативи депутатів селищної ради було обговорено питання про відеоспостереження на вулицях селища міського типу.

У Іваничівській селищній раді можна побачити все селище, як на долоні

IMG_9993

“У зв’язку зі зверненням керівника поліції (тоді ще міліції) щодо покращення криміногенної обстановки в селищі на сесії селищної ради було запропоновано виділити додаткові кошти на придбання системи відеоспостереження. Завдяки депутам, які підтримали цю пропозицію, система сьогодні успішно працює. Серверне обладнення встановили спочатку в селищній раді, тоді у відділку поліції. На в’їздах поставили знаки, які інформують водіїв про те, що ведеться відеонагляд. Нині дві камери розміщені на площі в центрі Іванич, ще дві – на вулиці 8-го Березня (стежать за двома в’їздами у селище), на вулиці Грушевського (на в’їзді біля ринку), також на вулиці Зелена (в’їзд зі сторони Павлівки), на площах цукрового заводу та залізничного вокзалу, автовокзалу. Тепер потреби у патрулі на цих ділянках немає.

Деякі камери відеонагляду налаштовані так, що в разі необхідності можна розпізнати цифри номерних знаків на автомобілях. Запис здійснюється цілодобово. Були уже випадки, коли дана система допомогла працівникам поліції”, – розповів заступник селищного голови Іванич Микола Пасевич.

У 2015-му році на встановлення камер пішло 40900 гривень, цьогоріч селищна рада разом з поліцією виділили 63740 гривень. Інформація з них виведена на монітори у черговій частині Іваничівського райвідділу поліції. Оперативний черговий у відділку має можливість переглядати зображення з даних камер в режимі реального часу.

Між селищною радою та правоохоронними органами в Іваничах склалася дієва співпраця

IMG_0009

“У нас трапилося кілька ДТП, а за допомогою камер відеоспостереження чітко видно, хто був насправді винний у їх скоєнні. Основне завдання зараз – це профілактика підтримання внутрішнього порядку і безпеки у селищі. Людина не спроможна контролювати стільки об’єктів, тому встановлення камер полегшить роботу поліції та забезпечить спокій та порядок в селищі”, – відзначив т.в.о начальника Іваничівського відділення поліції Ігор Дорохольський.

Правоохоронці в будь-який момент можуть переглянути відеозапис і встановити осіб, які вчинили неправомірні дії. Відеоспостереження, кажуть в поліції та селищній раді, є додатковим дисциплінуючим фактором та ефективним засобом у розкритті кримінальних або адміністративних правопорушень. При наявності фінансування у Іваничах планують встановити ще 4 додаткові камери.




коментарів: 3
  1. Це дуже добре, що в Іваничах є така система, можливо всякі недоумки на польських номерах менше гасати будуть.

  2. ого((( “…цьогоріч селищна рада разом з поліцією виділили 633740 гривень….”. Люди, більш як півмільйона грн на що????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця