<

Посадовці Іваничівського району відзначили День Конституції та День державного службовця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:05 | 28.06.2016 / Іваничі / , /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

23-го червня у приміщенні районного народного дому “Просвіта”, що у Іваничах, представники райдержадміністрації відзначили два свята: День державного службовця та День Конституції.

До прийняття свого головного закону Україна йшла сторіччями, говорили на святі, і 28 червня 1996-го року це таки сталося. Саме ця дата назавжди увійде в історію, як день прийняття Конституції незалежної суверенної України.

IMG_6871

Зі словами привітань до присутніх звернувся перший заступник голови Іваничівської районної державної адміністрації Теодор Гавінський:

“Конституція наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, честі й гідності, недоторканності та безпеки. Основний Закон є визначальним чинником забезпечення державного суверенітету України, консолідації суспільства, створення належних умов для самореалізації особистості. Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї. Зі святом вас, дорогі земляки! Днем Конституції України!”

IMG_6884

Анатолій Шумський, голова районного суду, теж звернувся до присутніх:

“Коли Конституція була прийнята, рік після того була ейфорія. Всі європейські спеціалісти схвалювали її та раптом виявилося, що щось не так і за 20 років маємо в ній шість суттєвих поправок. Якщо ми таким шляхом будемо йти, то ви можете уявити, що буде через сто років. Для порівняння, у США за 200 років прийнято 27 поправок. Хочу сказати одне, про Конституцію не треба говорити, її потрібно виконувати”.

IMG_6892

Депутат Волинської обласної ради Олександр Бик зазначив:

“Конституція приймалася у 1996 році протягом двадцяти трьох годин. Ви уявляєте в яких надскладних умовах все відбувалось? Дійшло навіть до бійок, адже кожен регіон України мав свою суб’єктивну думку. Тоді виник серйозний конфлікт. Ми повинні поставити запитання: на скільки цінною є сама Конституція для громадян і чи варто відзначати та святкувати такий день. Більша частина суспільства не розуміє її уособлення. Чи Конституція забезпечить гідне життя мені, моїм дітям та онукам? Важко на це відповісти, тому я не можу сказати, що в мене святковий настрій сьогодні.

Ми, як громадяни, повинні активніше включатися до контролю виконання норм Конституції. Вітаючи зі святом, хочу щоб держава звернула увагу на своїх службовців. Пам’ятаєте, що за ті принципи, які закладені в Конституції багато людей віддало своє життя. Давайте разом все зробимо для того, щоб втілити всі норми, як там зазначені”.

IMG_6908

Андрій Бокоч, помічник народного депутата України Ігоря, також привітав присутніх зі святом:

“Хочу побажати, щоб з часом державна служба стала популярною, тому що зараз вигідніше один раз в Польщу поїхати, ніж місяць працювати. Дуже шкода, що серед присутніх сьогодні немає представників районної ради”.

Також Андрій Бокоч від імені нардепа вручив подяку начальнику служби у справах дітей райдержадміністрації Жанні Гринюк та заступнику голови райдержадміністрації Людмилі Войтович.

На завершення урочистостей усім присутнім було запропоновано переглянути мистецький захід, підготовлений працівниками клубних установ Сокальського району.

IMG_6917
IMG_6911
IMG_6890
IMG_6875




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа