<

«Попри труднощі і пандемію COVID-19, комунальна сфера Іваничівської громади працює», – Микола Пасевич

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:52 | 16.08.2020 / Іваничі / , /
Перегляди
48
/ коментарі 2

Карантин створив багато проблем та незручностей для роботи комунальників і для бюджету Іваничівської ОТГ. Та комунальна сфера громади працює.

Про те, які проблеми виникають, та як вдається не тільки з ними справлятися, але і розвивати громаду, журналісти БУГу поговорили із заступником селищного голови Миколою Пасевичем.

Пасевич повідомив, що незабаром в Іваничах почнеться ремонт дороги на вулиці Миру. Нещодавно відбувся тендер, який визначив компанію, яка виконуватиме ремонтні роботи. 13-го серпня із переможцем аукціону підписали договір.

Ремонтні роботи на вулиці Миру в Іваничах виконуватиме ПП «РОСТРАНС» із села Рованці Луцького району. Саме ця фірма виграла торги на Прозорро, запропонувавши найнижчу ціну.

Ремонт дороги обійдеться майже в 1,5 мільйона гривень, з яких 450 тисяч виділили із бюджету громади, інші отримали з держбюджету. Із підрядником уже підписали договір на виконання робіт, наразі чекають дозволу на їх початок.

В планах спочатку було відремонтувати іншу дорогу, що веде у “район цукровиків”, проте проводити там роботу можна буде лише тоді, коли відремонтують мережі.

Також Микола Пасевич розповів про наповнення місцевого бюджету, на що спрямовуються кошти із місцевої казни, які нагальні проблеми наразі вирішуються в Іваничівській ОТГ та про підготовку шкіл до нового навчального року.

Так, за його словами, навчальні заклади Іваничівської громади готові до навчання на 95%.  

На сесії було виділено 35 тисяч гривень для закупівлі всіх необхідних засобів безпеки, згідно постанови головного санітарного лікаря України: захисних масок, деззасобів, миючих засобів і термометрів.

Для початкових класів усіх навчальних закладів громади, в рамках Нової початкової школи, закупили комп’ютери.

Окрім цього, у КЗ «Іваничівський ліцей №2 імені Юрія Лелюкова» та КЗ «Мишківський ліцей» відремонтували спортзали. А на позачерговій сесії Іваничівської селищної ради, яка відбулася 12-го серпня, виділили 50 тисяч гривень для придбання 4 баскетбольних щитів для цих навчальних закладів.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок