<

Покарали чоловіка, який намагався незаконно пробратися в Польщу через Поромівську громаду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 9.01.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
2054
/ Коментарі відсутні

Житель Сум, який намагався втекти в Польщу через поля Поромівської громади, заплатить майже 3,5 тисячі гривень штрафу.

Уродженець села Чернацьке Сумської області намагався пробратися за кордон поза встановленим пунктом пропуску. Його впіймали “на гарячому” прикордонники «ДІПС» 2-го грудня 2022 року близько 07:30 в напрямку с. Михалє (Україна) – с. Космув (Респ. Польща), що на відстані 400 м від лінії державного кордону. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду.

Проти чоловіка порушили адміністративне провадження за ч.1 ст. 204-1 КУпАП (Спроба незаконного перетинання державного кордону України)

У суді порушник визнав свою вину, зазначив, що щиро розкаявся, й просив суворо його не карати. Чоловік зізнався, що хотів виїхати за межі України для працевлаштування, однак не мав такої можливості через запровадження в державі воєнного стану. За його словами, приблизно місяць тому знайшов в інтернеті повідомлення щодо можливості незаконного перетину кордону України поза пунктами пропуску, в супроводі «надійної людини».

Опісля, мовляв, почав контактувати з «виконавцем послуги» через інтернет, домовився щодо переходу кордону вранці 2-го грудня й повинен був переказати гроші за «послугу» на банківську картку. Однак, перед тим, як сплатити гроші, заздалегідь приїхав до села Михалє Поромівської громади, де хотів поспілкуватись з місцевими мешканцями і на власні очі побачити, чи можливо перетнути кордон у вказаному «виконавцем» місці. Однак, коли він наблизився до лінії державного кордону, то був затриманий прикордонним нарядом.

Суд, визнав чоловіка винним та призначив йому покарання – 3 тисячі 400 гривень штрафу. Також йому доведеться сплатити в дохід держави 496 гривень судового збору.

Нагадаємо, Волинський суд оштрафував 36-річного чоловіка, який намагався перетнути кордон з Польщею. Його також затримали поблизу села Михалє Поромівської громади. Однак, він збирався переплисти Західний Буг, який є своєрідною лінією розмежування між двома країнами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок