<

Поцупив у співмешканки золоті прикраси, а в сусіда техніку: в Іваничах покарали серійного злодія

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:10 | 16.03.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
1770
/ Коментарі відсутні

Уродженець міста Дрогобич Львівської області, який вчинив на території Іваничівщини 4 крадіжки, проведе за ґратами 5 років. Злодій обчистив свою співмешканку та її сусідів.

16-го січня 2021 року зловмисник, перебуваючи у квартирі своєї співмешканки викрав золоту обручку. Крім цього, 6-го березня він поцупив у цієї ж жінки золоту підвіску та золоту каблучку. А через кілька днів 16-го березня він викрав три золоті каблучки, золоту ладанку, золотий кулон та два золотих ланцюжки. Загалом чоловік обчистив свою цивільну дружину на 15 тисяч 209 гривень. Золото він здавав у ломпарди Нововолинська та Червонограда. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду.

Та на цьому крадій не зупинився. Він обікрав ще й сусідів своєї співмешканки. Так у період з 29-го травня по 2-ге червня чоловік крізь отвір в горищі заліз в чуже гаражне приміщення і викрав звідти бувші у вжитку дитячий велосипед «SWEET Gangs G05», бензопилу «STHIL MS180» та автомобільний електрогенератор на загальну суму 3 тисячі 353 гривні.

До слова, цей чоловік з 16-го січня 2018 року вже мав судимість за аналогічні злочини й був позбавлений волі на 4 роки. Проте 27-го листопада 2020 року це покарання було замінено на обмеження волі строком майже два місяці. Тобто на час вчинення крадіжок на території Іваничівщини попередня судимість не була погашеною.

Відтак проти злодія порушили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена повторно) та ч. 3 ст. 185 КК України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

У суді крадій частково визнав свою вину, зазначив, що повернув сусіду всі викрадені в нього речі, запевнив, що розкаюється, й просив суворо його не карати.

Співмешканка крадія розповіла, що познайомилась з ним через інтернет і у грудні 2020 року він приїхав до неї на проживання. Близько шести місяців вони проживали разом однією сім`єю як чоловік і жінка, однак без реєстрації шлюбу. У березні 2021 року вона, мовляв, перебувала із сином у лікарні, а після повернення додому виявила зникнення своїх золотих прикрас. У крадіжці відразу запідозрила чоловіка, який зізнався їй у крадіжці та запевнив, що поверне все викрадене. Однак так цього й не зробив.

Жінка заявила цивільний позов про відшкодування 14 тисяч 681 гривні матеріальної та 40 тисяч гривень моральної шкоди завданої ексспівмешканцем.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши свідків суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 5 років та 10 днів позбавлення волі. Також крадій сплатить в дохід держави 1029 гривень судових витрат.

Що стосується цивільного позову співмешканки злодія, то його суд задовольнив частково. Чоловіку доведеться заплатити 14 тисяч 681 гривню спричиненої ним матеріальної шкоди та 4 тисячі гривень моральної шкоди.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа