<

Першочергове право на отримання земельних ділянок в Іваничівській громаді хочуть надати медикам та освітянам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:08 | 28.05.2021 / Іваничі / /
Перегляди
444
/ коментарі 3

В Іваничівській громаді планують надати першочергове право на отримання земельної ділянки місцевим освітянам та медикам. Цей проект рішення був винесений на розгляд земельної комісії. Остаточно його ухвалюватимуть депутати на черговій сесії селищної ради.

Проєкт рішення «Про затвердження Положення про порядок надання земельних ділянок громадянам для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель комунальної власності на території Іваничівської селищної ради» розміщений на офіційній сторінці громади.

Якщо цей проєкт затвердять, то працівники закладів культури, освіти та медицини, які проживають і працюють на території Іваничівської громади, отримають першочергове право на надання земельної ділянки на рівні з учасниками АТО.

Щоправда, отримати земельну ділянку медики та освітяни зможуть за однієї умови: якщо пропрацювали у місцевих закладах 5 і більше років та являються працівниками  на даний час або пішли на пенсію з цих установ.

Розраховувати працівники медицини та освіти можуть на земельний наділ в розмірі 1 га.

Як йдеться в пояснювальній записці, метою прийняття такого рішення стало:

  • значний обсяг заяв громадян на отримання земельного наділу;
  • створення рівноправних та прозорих умов виділення земельних ділянок для   ведення особистого селянського господарства;
  • використання їх за цільовим призначенням;
  • забезпечення доцільного, економічного та ефективного використання і розпорядження землями;
  • задоволення потреб територіальної громади сіл та справедливої реалізації прав громадян на отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Остаточно це питання вирішать депутати Іваничівської селищної ради 3-го червня під час сесії. А перед цим усі «За» і «Проти» місцеві обранці обговорять на земельній комісії, на яку теж винесли розгляд цього питання.

Зазначимо, що відповідно до законодавства, кожен громадянин має право на безоплатне отримання земельної ділянки.




коментарів: 3
  1. Медикам, педикам на, а іншим, холопам, зась. Нова головиха знову за своє, ділить на білих і чорних. Давно вже шини горіли…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер