<

Перша сесія Іваничівської селищної ради тривала 10 хвилин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:12 | 18.11.2015 / Іваничі / /
Перегляди
7
/ коментарів 9

17-го листопада відбулося перше пленарне засідання новообраної Іваничівської селищної ради.

Сесія тривала близько 10 хвилин – рекордно швидко, однак резонансно. Голова РДА Федір Войтюк, який переміг у виборах на селищного голову Іванич, після засідання відразу поїхав в облдержадміністрацію.

Вибори Федір Васильович виграв, а от права підпису керівника селищної ради поки не має – потрібно, щоб спочатку Президент звільнив з попередньої посади. В ідеалі цей процес виглядає таким чином: після засідання сесії голова райдержадміністрації пише заяву на звільнення із зазначених причин (у зв’язку з обранням селищним головою) і до цього документу докладає рішення першої сесії як підтвердження. Коли Президент його звільнить, він видає розпорядження про складання повноважень на посаді голови РДА, аж тоді після запису в трудовій книжці має право приступити до виконання обов’язків голови селищної ради.

Поки ще діючий голова РДА керувався пунктом 1 статті 89 Закону України “Про місцеві вибори”, де вказано, що особа, обрана селищним головою, зобов’язана здати протягом 20-ти днів виборчій комісії заяви про складання представницьких повноважень, про звільнення з роботи. Сесія відбулася в плані оголошення результатів виборів. Новообраний селищний голова до обов’язків не приступав, присяги не приймав.

“Сьогодні я маю право і зобов’язаний написати заяву про звільнення з попередньої посади у зв’язку з оголошенням результатів виборів. Заява написана і буде подана в обласну державну адміністрацію”, – зазначив Федір Васильович.

Втім, Федора Войтюка привітали колеги і побажали здоров’я, терпіння, мудрості, виваженості. Вручили квіти і секретарю, який виконував обов’язки голови селищної ради, Олександрові Ваянту й подякували за співпрацю.

Голова Іваничівської селищної виборчої комісії Людмила Онуфрієнко звернулася до новообраних депутатів і побажала плідної та конструктивної роботи. Вона також оголосила результати виборів: з 5382 виборців у селищі в голосуванні взяли участь 2398 громадян, тобто 44, 7%. Було висунено 74 кандидати в депутати до Іваничівської селищної ради.

Селищна комісія прийняла рішення про підсумки виборів депутатів. Вибори відбулися по 26-ти виборчих округах, відповідно, обрано 26 депутатів. По виборчому округу № 4 (вулиця Незалежності) у зв’язку з тим, що два кандидати набрали однакову кількість голосів, 15-го листопада відбулося повторне голосування, за результатами якого депутатом селищної ради обрали Олену Степанчук.

Із 7 кандидатур на посаду селищного голови найбільшу кількість голосів було віддано за Федора Войтюка – 479.

Людмила Онуфрієнко зачитала постанову Іваничівської селищної комісії про результати виборів депутатів та голови селищної ради.

“Депутатський корпус селищної ради і голова будуть працювати разом на користь громаді, на об’єднання та консолідацію спільних сил незалежно від політичних поглядів, тому що сьогодні наше з вами завдання – зробити селище гарнішим, а життя його жителів комфортним. Це наша місія. Дякую за довіру. Обіцяю працювати чесно і порядно”, – з такими словами звернувся Федір Войтюк до присутніх.

На пленарне засідання із 26-ти депутатів з’явились 25.

_DSC0648_tn
_DSC0652_tn
_DSC0657_tn
_DSC0671_tn
_DSC0676_tn




коментарів: 9
  1. Хоче на двох стільцях сидіти ,хоч би не впав.А от комісія зробила грубе порушення і не мала права скликати сесію. Цікаві будуть події.Можливі нові вибори селищного голови.

  2. Шановні, кожен добре знає, що процедура звільнення голови РДА, довготривала, і звільняє Президент, такщо заспокойтесь.

  3. Свободівець Миколо, а Ви знаєте, що в Києві вже трохи Свободівців прикрили в Іваничах теж скоро почнуть Вас щімити! такщо як гуляєте в свому готелі то гуляйте, а роти думаю Вам краще невідкривати, Ваш поїзд вже далеко.

  4. ШАНОВНІ Люся і Микола!!! Читайте УВАЖНІШЕ!!!! Вам ще до школи пора іти і доопрацьовувати свої знання!!! В статті написано:
    “Вибори Федір Васильович виграв, а от права підпису керівника селищної ради поки не має – потрібно, щоб спочатку Президент звільнив з попередньої посади. В ідеалі цей процес виглядає таким чином: після засідання сесії голова райдержадміністрації пише заяву на звільнення із зазначених причин (у зв’язку з обранням селищним головою) і до цього документу докладає рішення першої сесії як підтвердження. Коли Президент його звільнить, він видає розпорядження про складання повноважень на посаді голови РДА, аж тоді після запису в трудовій книжці має право приступити до виконання обов’язків голови селищної ради.

    Поки ще діючий голова РДА керувався пунктом 1-го статті 89 Закону України “Про місцеві вибори”, де вказано, що особа, обрана селищним головою, зобов’язана здати протягом 20-ти днів виборчій комісії заяви про складання представницьких повноважень, про звільнення з роботи. Сесія відбулася в плані оголошення результатів виборів. Новообраний селищний голова до обов’язків не приступав, присяги не приймав.”

  5. “а роти думаю Вам краще невідкривати, Ваш поїзд вже далеко.”чого це вони мають мовчати? Боїтесь конкурентів?

  6. які конкуренти ))) виборці зробили свій вибір, а після бою нема чого кулаками махати!!!

  7. Згідний з Павлухою на всі 100, читайте УВАЖНО, та думайте про що ВИ читаєте, якщо не зрозуміли то читайте ще, і не один раз поки ВАМ не дійде про що пише
    в документах… і якщо ти не можеш прочитати та зрозуміти то ти читаєш то нема чого писати тупорилі коментарі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер