<

«‎Переплутав компот з вином»: в Іваничах покарали нетверезого водія мотоблока

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:12 | 27.01.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
18
/ коментарів 5

В Іваничах поліцейські зупинили водія мотоблока, який виявився п’яним. Чоловік виправдовувався тим, що напився випадково, переплутавши вино з компотом. Там все ж уникнути покарання чоловіку не вдалося. Суд оштрафував його й позбавив водійських прав на один рік.

Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду.

Чоловік 8-го жовтня 2020 року о 15:00 в Іваничах керував мотоблоком «Аврора» в стані алкогольного сп’яніння. Це підтверджено оглядом в Іваничівській лікарні.

Проти чоловіка порушили адміністративне провадження за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді водій свою вину у вчиненому правопорушенні не визнав.

Він пояснив, що того дня йому потрібно було перегнати мотоблок на невелику відстань – до будинку свого брата. Однак, виїхавши на дорогу, був зупинений працівниками поліції, які попросили надати йому документи. Оскільки при собі документів не мав, то відпросився у поліцейських, збігати за ними додому.

Вдома йому нібито захотілось пити й, відкривши холодильник, побачив на звичному місці компот, випивши його повернувся до працівників поліції, які запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння. Як пізніше повідомила йому мама це був не компот, а вино.

Чоловік наголосив, що своєї вини не визнає, оскільки не керував мотоблоком в стані алкогольного сп’яніння, а вжив алкоголь вже після зупинки.

Однак, суд критично оцінив виправдання водія про те, що випив удома компот та не зрозумів, що це спиртний напій, оскільки у своїх поясненнях, зафіксованих на відеозаписі, ствердив працівникам поліції про те, що вживав пиво.

Відтак, суд визнав водія мотоблока виним та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 тисяч 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.




коментарів: 5
  1. Мотоблок не є транспортним засобом, прецендентів судових тьма, поліцейські затупили на 200%. А затупили бо законодавства не читають взагалі, а кучу протоколів за зміну із них вимагають. Може вони ще і постанов за керування без посвідчення водія мотоблока на бідолагу склали?

    • Юей, а якщо на мотоблоці їздити по місту, в темну пору доби без увімкнених фар та ще й добряче наваляним, то як тоді порадите поліціянтам поступати?

    • Отак і живемо,знаходимо дирочки в законі,виправдовуємо отаких любителів “компоту” бо ж він не на транспортному засобів. Передусім він учасник дорожнього руху, і чи він конем їде,чи тим рогачом і повинен усвідомлювати свою відповідальність. На мою думку проблема трохи в іншому. Конкретно цей порушник скоріш за все заплатить штраф, а от прокурор з Володимира не заплатить, бо він знав як затягувати суд щоб пройшли строки накладання штрафу за аналогічне порушення. І будуть дальше такі бухати,літати,і плювати на закони і на нас з вами, бо вони “юридично підковані”.

  2. На месте его соседа я бы переживал.
    Мало кого он там исчо путает.
    Ведь чужая жена – она как вино, а своя так, прокисший компотик…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер