<

Павлівська і Зимнівська громади спільно реалізовуватимуть проєкти зі збору, сортування і переробки сміття

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:21 | 18.02.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
578
/ Коментарі відсутні

15-го лютого очільники Павлівської і Зимнівської сільських рад – Андрій Сапожник та В’ячеслав Католик підписали договір про співпрацю.  

У коментарі БУГу Андрій Сапожник зазначив, що угоду уклали з метою здійснення відповідних заходів щодо покращення матеріально-технічної бази, впровадження єдиної системи збору твердих побутових відходів, організації роздільного збору сміття з сортуванням, пресуванням з подальшою його переробкою та утилізацією, поліпшення екологічного стану та благоустрою території.

За його словами, громади напрацьовуватимуть і реалізовуватимуть спільні проєкти з сортування і переробки сміття.

“Ми підписали міжмуніципальну угоду про співпрацю. Вона реєструватиметься в Міністерстві регіонального розвитку. Екологічна проблема зараз – дуже актуальна.

Ми розуміємо, що в такій маленькій громаді, як наша, може не вистачити потрібної кількості сміття для сортування чи переробки, тому вирішили в цьому питанні співпрацювати із сусідньою Зимнівською громадою. Ми зможемо спільно реалізовувати проєкти по централізованому збору сміття, його сортуванню і подальшій переробці”, – повідомив голова Павлівської громади.

Сапожник переконаний, що таке об’єднання дасть можливість залучити додаткове фінансування з Державного фонду регіонального розвитку й Екологічного фонду, а також від іноземних інвесторів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця