<

Павлівська громада придбає сміттєвоз за кошти з державного бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 1.08.2017 / Іваничі /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Для потреб Павлівської ОТГ виділено 1 мільйон 348 тисяч гривень з державного бюджету на придбання сміттєвоза відповідно до програми 2401270 “Здійснення природоохоронних заходів” на 2017 рік . 

Це – спеціальна техніка (сміттєвіз МБЗ -7,5) і обладнання для збору, транспортування побутових, сільськогосподарських і промислових відходів виробництва на території Павлівської ОТГ.

– Ще одна перемога команди нашої Павлівської ОТГ, для потреб якої залучено 1 млн. 348 тис. грн. з державного бюджету. Приємно, коли є підтримка і робота приносить задоволення, – написала у Фейсбуці Оксана Стасюк.

Сільський голова Андрій Сапожник, очоливши Павлівську об’єднану територіальну громаду, не гаючи часу, вирішив не упускати можливості  і напряму стукати у двері міністерств за підтримкою.

Виникла така ідея: у селах організувати вивіз сміття. Депутати не відразу поставилися з розумінням до цього, але після обговорення вони погодилися. Не можна так далі жити, і так запаскудили ліси, околиці сіл. Подали заявку, міністерство підтримало. З державного бюджету було виділено 1 мільйон 348 тисяч гривень. І з місцевого бюджету – 134 тисячі гривень. Отож, будемо купувати сміттєвіз, вміст його – 7,5 тон, – каже Андрій Сапожник.

Окрім автомобіля, буде закуплено 500 контейнерів на збір побутових відходів, пластику і скла. У сільській раді планують укладати угоди на вивіз сміття з домогосподарств у селах Павлівка, Переславичі, Трубки, Старий Порицьк, Клопочин, Старосілля. Контейнер виділять на 1-2 домогосподарства. Плата буде чисто символічна: 20 – 30 гривень з домогосподарства за місяць. Це щоб покрити витрати на пальне і заробітну плату працівників, які обслуговуватимуть автомобіль і вивозитимуть сміття. Будуть встановлені графіки руху сміттєвоза.

Надалі у планах cтворити цех з сортування сміття, закупити іншу техніку для наведення порядку. Села в Павлівській громаді мають набирати привабливого європейського вигляду, вважає Андрій Сапожник.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа