<

Оксану Гергель позбавили олімпійської ліцензії за допінг

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:24 | 13.05.2016 / Іваничі / , /
Перегляди
88
/ коментарі 2

Спортсменка з Іваничівщини Оксана Гергель, яка виступає у вільній боротьбі, здала позитивну допінг-пробу на мельдоній і позбавлена олімпійської ліцензії.

Оксана Гергель нещодавно завоювала свою першу олімпійську ліцензію у кар’єрі та отримала перепустку на Олімпіаду-2016 до Ріо. Ігри XXXI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро проходитимуть з 5 по 21 серпня 2016 року.

Спортсменка не залишається поза увагою місцевої влади Іваничівщини. Голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь звертався до депутатів Волинської обласної ради, голови обласної ради Ігоря Палиці, голови обласної адміністрації Володимира Гунчика з проханням підтримати Оксану Гергель та виділити кошти з обласного бюджету на придбання їй житла.

Дівчина стартувала до фіналу на європейському ліцензійному турнірі з перемоги на туше над польскою борчинею Агнешкою Крол, володаркою бронзи чемпіонату світу та двох бронзових нагород чемпіонату Європи Емесе Барка з Угорщини. У півфіналі Оксана перемогла на туше Маріану Есан-Чердівару з Молдови. У фіналі на Гергель очікувала зустріч з бронзовою призеркою чемпіонату Європи – Мімі Христовою з Болгарії.

У рамках олімпійських кваліфікаційних турнірів були взяті допінг-проби, які зафіксували невелику концентрацію мельдонію в організмі спортсменів, серед яких є і Гергель.

Троє українських спортсменів Андрій Квятковський, Ален Засєєв і Оксана Гергель, які виступають у вільній боротьбі, здали позитивні допінг-проби на мельдоній і позбавлені олімпійських ліцензій, – повідомляє офіційний сайт міжнародної Федерації боротьби.

“Іваничівщина згадала про мене, так, це правда! Ви б менше думали, як писати, а більше думали про своїх спортсменів, і цей випадок, що стався зі мною – це велика несподіванка для мене! Бо як там пише, “мелдоній” я приймала тоді, коли він ще був дозволений! У мілдронаду є властивість проявлятись навіть через 2 роки після його прийому!

Шанс завжди є! Ми, звичайно, його не втратимо. Зараз робимо все, щоб оскаржити це рішення! Думаю, що ми виграємо ту справу!” – пише Оксана Гергель в групі Іваничівщина.

Спортсменка запевнила, що буде радувати земляків новими нагородами.

Всього на вживаннні мельдонія “попалися” сім борців – троє з України.




коментарів: 2
  1. Прикро, шкода простенької талановитої дівчини.
    Оксано, борись ми затебе вболіваєм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа