<

Нововолинський суд призначив штраф у 850 грн іваничівцю, який обікрав товариша

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:41 | 23.07.2019 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Раніше судимий мешканець села Біличі Іваничівського району, який працює облицювальником ТОВ “Епіцентр К”, обікрав свого товариша, з яким разом проживав на квартирі.

Так, зранку 24 жовтня 2017 року, зловмисник, керуючись корисливим мотивом з метою заволодіння чужим майном, зайшов до кімнати друга і таємно викрав у нього комп`ютерну техніку на загальну суму 20591,40 грн. Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду Волинської області, – повідомляє Нововолинськ.com.ua

Під час слідчих дій правоохоронці кваліфікували цю справу, як злочин, передбачений ч.2 ст.185 КК України. Тобто, таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно.

Під час судового засідання стало відомо, що обвинувачений і потерпілий уклали угоду про примирення, відповідно до якої крадій  зобов’язується повністю відшкодувати заподіяну ним майнову шкоду. До речі, половину суми зловмисник вже відшкодував напередодні, а іншу, у розмірі 10 тисяч 600 гривень, пообіцяв повернути до 1 листопада 2019 року.

У суді обвинувачений свою вину у інкримінованому йому злочині визнав повністю та беззастережно, вищезазначену угоду про примирення просить затвердити, оскільки укладена ним добровільно і він погоджується на покарання узгоджене в угоді.

Зазначимо, що потерпілий у судове засідання не з`явився, а подав до суду письмову заяву, у якій просив судове засідання проводити за його відсутності, а угоду укладену між ним та обвинуваченим затвердити, оскільки укладена ним добровільно без застосування на нього будь-якого тиску.

Розглянувши усі деталі справи та пом`якшуючі вину обставини, зокрема, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне часткове відшкодування завданої шкоди, відсутність обтяжуючих вину обставин, а також те, що обвинувачений – особа молодого віку, працює, має сім`ю і характеризується за місцем проживання позитивно, суд вирішив угоду про примирення, укладену між потерпілим та обвинуваченим, затвердити.

Окрім цього, суд визнав зловмисника винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України, призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень, а також зобов`язав відшкодувати потерпілому частину невідшкодованої майнової шкоди у розмірі 10 тисяч 600 гривень до 1 листопада 2019 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця